Frankfurt Havalimanı'nda tahliye alarmı
REUTERS

Almanya'da şüphe üzerine Frankfurt havalimanının bir bölümünün boşaltılacağı bildirildi.

Federal Polisten yapılan açıklamada, Frankfurt havalimanında birinci terminal A bölümünde polis tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Frankfurt Havalimanı'nda tahliye alarmı

TERMİNAL TAHLİYE EDİLDİ

Havalimanında uçaklara yolcu alımının durdurulduğu ifade edilen açıklamada, güvenlik alanının 2. ve 3. katının da boşaltılacağı kaydedildi.

İZİNSİZ GİRİŞ

Açıklamada bir sebep belirtilmezken Federal Polis sözcüsü Reza Ahmari, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, yetkisi olmayan bir kişinin güvenlik kontrolünden sonra güvenli alana geçerek kaybolduğunu söyledi.

İzinsiz giren kişiye ilişkin araştırmalar sürerken şüpheli şahsın henüz bulunamadığı belirtildi.

Frankfurt Havalimanı'nda tahliye alarmı VİDEO

50 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Almanya’da Frankfurt Havaalanı’nda yaşanan güvenlik sorunundan dolayı 50 uçak seferi durduruldu. 13 bin yolcu etkilendi. Frankfurt Havaalanı’nda 1. Terminalin A bölümünde güvenlik alarmı verilmesi sonucu kalkışı bekleyen yolcular uçakta bekletildi.

Yüzlerce kişinin tahliye edildiği havaalanında 50 uçak seferi durduruldu ve 13 bin yolcu etkilendi. Seferleri durdurulan 50 seferin diğer uçuşların da gecikmesine neden olduğu bildirildi. Federal polis Sözcüsü Reza Ahmar yaşanılan güvenlik sorununda terör unsuru olmadığını açıkladı.

B BÖLÜMÜNDE UÇUŞLAR SÜRÜYOR

Federal polisin açıklamasında yetkisi olmayan kimliği belirsiz Fransız bir kişinin güvenlik kontrolüne girmeden güvenli alana geçerek ortadan kaybolduğunu ifade edildi. Frankfurt Havaalanı 1. terminalinin A salonunda yaşanılan güvenlik sorunundan dolayı bugün 100 uçak seferi gecikmeli olarak yapılacak. Türk Hava Yollarının da bulunduğu B salonunda ise uçuşlar normal bir şekilde devam ediyor.