Galataport'ta çalışmalar başladı

galataport

Türkiye'nin deniz turizmi için en büyük ve prestijli projesi Galataport'ta çalışmalar start aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Tüm engellemelere rağmen bir gurur projemiz daha hayata geçiyor" dedi Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi adıyla da bilinen Galataport için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği olumlu ÇED raporundan sonra çalışmalar hızlandı. 1.1 milyar dolara inşa edilecek proje, cam görüntüsüyle dikkat çekiyor. Proje kapsamında 440 odalı otel planlanıyor. Doğuş Grubu ile Bilgili Holding'in birlikte yapacağı dev proje aynı zamanda tarihi yarımada ve boğaziçini dünya turizmiyle buluşturacak. Projeyle birlikte Beyoğlu'nun yanı sıra İstanbul ve Türkiye turizm alanında önemli pazar payına sahip olacak.

TÜRKİYE'NİN YÜZAKI

Türkiye'nin yüzakı projelerinden Galataport'un kaç emsal olacağı, ne kadar inşaat yapılacağı ve proje içerisinde bulunacak tüm detayları Sabah'a açıklayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Emek Sineması'na da karşı çıkmışlardı. Çok şükür şimdi Emek Sineması için 'ne kadar güzel olmuş' diye mesajlar atıyorlar istemezükçüler. Galataport'a da karşı çıktılar, davalar açtılar. Ancak tüm engellemelere rağmen bir gurur projemiz daha hayata geçiyor. Engellemelere rağmen bu projede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarı ve kararlılığı ile başlamıştır. Realite o ki bu proje bir tarihi kurtarma projesidir. Tophane'yi ayağa kaldırma projesidir. Bence en önemlisi Osmanlı'dan bu yana terk edilmiş sıra sıra sarayların bulunduğu ve hayatımızda neredeyse yok mesabesine gelmiş atıl bir semtin ihya operasyonudur" diyerek projenin start aldığını bildirdi.

"İSTANBUL'UN DENİZDEN GİRİŞ KAPISI"

Galataport'u "İstanbul'un denizden giriş kapısı" olarak nitelendiren Demircan, "Yok olmuş tarih, ulaşamadığımız deniz bu projeyle birlikte önümüze açılacak. Proje alanı içerisinde bulunan Amerikan Pazarı olarak adlandırılan nargile kafelerin olduğu bölüm temizlendi. Bir taraftan aplikasyon çalışmaları yapılırken diğer taraftan proje alanı içerisinde yer alan tarihi alanlar yeniden ayağa kalkacak. Galataport, yalnızca Tophane, Karaköy ve Beyoğlu'nun değil, tüm tarihi yarımada ve Boğaziçi'nin dünya turizmiyle buluşturma projesi" dedi.