Gana'da gaz istasyonunda patlama
ensonhaber.com

Ulusal medyadan çıkan haberlere göre, başkentin Madına Mahallesi'nde doğal gaz istasyonunda çıkan yangının sonucunda iki patlama meydana geldi.

6 ÖLÜ 45 YARALI

Patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 45 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisinin askeri hastanede devam ettiği öğrenildi.

Ölümlerin patlamada deği, panik ile kaçarken olduğu da gelen bilgiler arasında.

Yangının önce benzin istasyonunda başlayıp daha sonra yanındaki gaz  istasyonuna sıçradığı belirtilirken 20 araç ve çok sayıda binada yangın ile birlikte maddi hasarın meydana geldiği açıklandı.

Gana'daki patlama 5 km uzaktan görüntülendi VİDEO

"ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR"

Gana Enformasyon Bakan Yardımcısı Kojo Oppong Nkrumah basına yaptığı açıklamada, "Maalesef olayda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve ölenlerin sayısı bilmek için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca çok sayıda kişi yaralandı." dedi.

Gana'da gaz istasyonunda patlama VİDEO

Öte yandan Gana Ulusal İtfaiye sözcüsü Billy Anaglate yaptığı açıklamada, patlamamanın sebebi bilmek için çok erken olduğunu, araştıracaklarını belirterek, "Olay sırasında bir kaç araba yandı." bilgisini paylaştı.

Ülkede 2015 yılında bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamada 150 kişi yaşamını yitirmişti.

Gana'da gaz istasyonunda patlama

BİNLERCE KİŞİ BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLİYOR

Şahitler, "binlerce insan hayatlarını kurtarmak için kaçıyor" derken sosyal medya videolarında kuleyi saran büyük bir ateş topu görüntülendi.

Bölgede üç benzin istasyonu var ve yangınla mücadele eden sahada itfaiyeciler var.