Gezi'nin yıl dönümünde Taksim Dayanışması'ndan çağrı

ö

Genel seçimlere bir hafta kala, pazar günü gözler Taksim Meydanı'nda olacak. 31 Mayıs, Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü.

Gezi'nin ikinci yılı için Taksim Dayanışması'ndan bir açıklama geldi.

"HEP BİRLİKTE GİDİYORUZ"

"Saat 13.00'te Gezi Parkı'na hep birlikte gidiyoruz" denilerek, halk pazar günü Taksim'e davet edildi.

Gezi Parkı protestolarının 2. yıldönümü nedeniyle Karaköy'deki TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasını Taksim Dayanışması adına Ali Çerkezoğlu ve Mücella Yapıcı yaptı. Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"HER YERDEYİZ"

"Bu ülke Gezi'yi yaşadı. Haziran'ın sıcağını iliklerine akıttı. Milyonlar şarkılarını dillerinden düşürmeden kararlı ve direngen bir duruşu tarihin içinden geçerek yaşadılar. Cesur yürekli kadınların ve gençlerin büyük bir ağacın yapraklarına dönüşerek kara bir dumanı dağıttığı, nefes aldırdığı bir ülke artık burası… Bu ülkenin tarihinde ender rastlanacak halkın o kendi olduğu, kendini bulduğu, parkından, meydanlarından yola çıkarak bedenine, yaşamına, ülkesine, geleceğine sahip çıktığı o tarihi anların, Gezi'nin suretini tarihe aksettirdiği o takvim yaprağının yıldönümünde; bedenimizle, ruhumuzla; kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla; aşkımız ve direngenliğimizle her yerdeyiz… İstanbul'da ve ülkenin dört bir yanında şehirlerin parklarında ve meydanlarındayız. Gezi'yi yaşadığımız ve anımsadığımız yerde ve her yerdeyiz. Gezi Parkında ve Taksim Meydanı'ndayız. Gezi'den dört bir yana yayılan park forumlarındayız. Ankara'nın, Adana'nın, Antakya'nın, Eskişehir'in, İzmir'in Edirne'nin, Samsun'un, Diyarbakır'ın, Antalya'nın… Her şehrin ve ilçenin Meydanlarında ve Parklarındayız, her yerdeyiz…"