Hasta pilotlar Air Berlin'i batıracak
ensonhaber.com

Hasta pilotlar Air Berlin'i batıracak

Pilotların toplu bir biçimde rahatsızlandığını bildirmesi, ağustos ayında iflas başvurusunda bulunan Air Berlin'e yapılacak teklifler için son tarihe günler kala yaşandı.

Air Berlin sözcüsü, "30'dan fazla uçuş, çarşamba günü 150 civarında pilotun rahatsızlandığını bildirmesi üzerine iptal edildi." dedi.

PİLOTLAR ATEŞLE OYNUYOR

Şirketin CEO'su Thomas Winkelmann ise çalışanların ‘ateşle oynadığını' söyleyerek, bu hareketin açıkça bir ‘protesto' olduğunu savundu.

Şirket için teklif sunacakların 15 Eylül'e kadar vakti bulunurken, kararın ise 21 Eylül'e kadar verileceği belirtilmişti. Almanya'nın en büyük ikinci havayolu şirketine ilk resmi teklif INTRO Group'tan gelmişti.

PİLOTLAR ŞİRKETİN VARLIĞINI TEHDİT EDİYOR

İptallerden en çok Düsseldorf ve Berlin-Tegel havalimanlarının etkilendiği, yolculara limanlara gelmemelerinin söylendiği aktarıldı. Dün de binlerce yolcu, 200 pilotun bir anda rahatsızlandığını bildirmesi üzerine yaklaşık 100 uçuşun iptal edilmesiyle ortada kalmıştı.

Air Berlin, söz konusu pilotları, şirketin varlığını ‘tehdit etmekle' suçladı. Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, tüm pilotlara işlerine dönme çağrısında bulundu.