Hava sıcaklıkları azalıyor - Video

Hava sıcaklıkları azalıyor - Video

Marmara'nın doğusu(Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Bolu, Düzce, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Mersin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Marmara'nın doğusu, Bolu, Düzce, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığı, Marmara ve Batı Karadeniz'de 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara'da kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Bolu, Düzce, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) ayrıca, rüzgarın gece saatlerinde Marmara'da zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yurdun doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik) kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Trakya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İzmir, Muğla ve Aydın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Mersin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, gece saatlerinde Erzurum ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adıyaman çevreleri sağanak yağışlı geçecek.