Hayri İnönü ve eşi ifade verdi

sarıgül

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki ''mafya ile tehdit edildikleri'' iddialarına ilişkin bir savcı görevlendirdi.

HAYRİ İNÖNÜ VE EŞİ İFADE VERDİ

Soruşturmayı yürüten savcılık, Hayri ve Nazlı İnönü'yü 'mağdur' sıfatıyla ifadeye çağırdı. İki gün önce Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Hayri İnönü ve eşi, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

İFADENİN AYRINTILARI

Hürriyet'ten Gülden Aydın'ın haberine göre, Hayri İnönü ifadesinde Mustafa Sarıgül'ün kendisini ve ailesini tehdit ettiğini, bunun üzerine istifasını yazdığını; CHP Millelvekili İhsan Özkes'in ise istifa mektubunu yaktığını anlattı.

"SARIGÜL'ÜN GÖNDERDİĞİ ARABAYA BİNDİM"

“4 Kasım Salı günü Ankara’ya gidip CHP’nin grup toplantısına katıldım. Toplantı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. O gece halamın evi olan Pembe Köşk’te kaldım. CHP Milletvekili Aydın Ayaydın’ın aracılık etmesiyle 5 Kasım gecesi Mustafa Sarıgül’ün gönderdiği arabaya binip Sarıgül’le Angora Evleri’ndeki evinde buluştuk. Ayaydın, geleceğini söylediği halde gelmedi. Sarıgül’ün isteği üzerine telefonlarımı dışarıda bıraktım. Karşılıklı çay içtik.

"SARIGÜL MAFYA KİRALAYIP TEHDİT ETTİ"

Sarıgül ‘Bana çok pahalıya mal oldunuz. 750 bin dolara New York’ta kiralık mafya tuttum. Senin, eşinin, çocuklarının ve yakınlarının kemiklerini kimse bulamayacak’ dedikten sonra çocuklarımın Detroit’teki işyerlerinin adreslerini gösterdi. Beni ve ailemizi takip ettirdiğini anladım. Çok korktum.

"İSTİFAMI YAZIP İMZALADIM"

Sarıgül, eline kâğıt kalem aldı. ‘Şişli Kaymakamlığı’na hitaben rahatsızlığım sebebiyle yarın itibariyle istifa ediyorum, diye yazıp imzalayacaksın’ dedi. Ben de ‘27 Aralık’ta oğlum evleniyor. Hiç olmazsa nikâhını kıydıktan sonra istifa etmiş olayım’ dedim. Kabul etti. Söylediklerini yazıp 5 Ocak itibariyle istifa ettiğimi yazıp imzaladım. Evde 20-25 dakika kadar kaldıktan sonra İstanbul’a döndüm.

"ÖZKES MEKTUBU YIRTTI VE YAKTI"

Belediyede görev değişiklikleri yaptıktan sonra CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’le beraber kasım ayı ortasında Mustafa Sarıgül’le İstinyePark’ta buluştuk. O toplantıda benden belediyede 15 gün hiçbir değişiklik yapmamam istendi. Kabul ettim. Bunun üzerine Özkes, Ankara’da Sarıgül’e verdiğim istifa mektubunu cebinden çıkarıp yırttı ve yaktı.”