HDP Mevlid Kandili mesajı yayınladı
DHA

PKK'nın Güneydoğu'da ibadet yerlerine yaptığı terör saldırıları nedeniyle bir çok cami hasar görmüştü. Yapılan saldırıların sorumlusunun teröristler olduğu açıkça bilinirken HDP yöneticilerinden hükümeti suçlayan açıklamalar gelmiş, teröristler aklanmaya çalışılmıştı.

HDP Mevlid Kandili mesajı yayınladı

Teröristlerin saldırdığı Kurşunlu Cami GALERİ

KANDİL MESAJINDA "İBADET YERLERİNE SALDIRILAR SON BULSUN" DİLEĞİ

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda, ibadet yerlerine yapılan saldırıların son bulmasına yönelik temenniler iletildi..

HDP Mevlid Kandili mesajı yayınladı

HDP'NİN KANDİL MESAJI

HDP'nin yayınladığı mesajda, "Bugün İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğum günü olarak kutlanan Mevlid Kandili. Kadim medeniyetlere beşiklik eden Ortadoğu coğrafyası kan ve gözyaşına bu kadar boğulmuşken, Hz. Muhammed'in mücadelesi ve savunduğu toplumsal mesajları yeniden hatırlamak son derece önemlidir. O'nu sadece anmak değil anlamak, “Mekke'de direniş, Medine'de adalet, Hudeybiye'de barış misyonunu, bugün birlikte yaşam felsefesine değerli bir katkıya dönüştürme umuduyla, tüm inananların Mevlid Kandili'ni kutluyor ve bu günün cenazelere, mezarlıklara, ibadet yerlerine yapılan saldırıların son bulmasına vesile olmasını diliyoruz" denildi.

Camiye hain saldırının havadan görüntüsü VİDEO

HDP Mevlid Kandili mesajı yayınladı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)