TSK Swap testi yaptı: Onlar sivil değil PKK'lı
DHA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan PKK'lı teröristlerin, 'sivil' olduklarına dair ortaya atılan iddialara ilişkin bölgedeki güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada swap testi yapıldığı ifade edildi.

HDP'LİLER SİVİL DİYORDU

Özellikle HDP'lilerin "siviller tahliye edildi" dediği teröristlere yapılan Swap testinde, uzun süre silah taşıdığını gösterir izler olduğu, saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanıldığı belirtildi.

TSK Swap testi yaptı: Onlar sivil değil PKK'lı

SWAP TESTİ SONUCU: UZUN SÜRE SİLAH TAŞIDILAR

Açıklamada; şu ana kadar kimlik tespiti tamamlanan 67 PKK'lı teröristlerden 15'inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğu, vücutlarında oluşan izlerden hepsinin uzun süre silah taşıdığını gösterir izler olduğu ve yapılan Swap testlerinde saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanıldığı belirtildi.

TSK Swap testi yaptı: Onlar sivil değil PKK'lı

VÜCUTLARINDA İZLER BULUNDU

Bölgedeki güvenlik kaynakları, 1-2 PKK'lı terörist hariç diğer hepsinin aynı yaş gruplarında olması ve kız sayısının homojen olmaması, vücutlarında yapılan muayenelerde; vücutlarında oluşan izlerden hepsinin uzun süre silah taşıdığını gösterir izler olması, yapılan Swap testlerinde saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanılmasının 'sivil' olmadıklarını açıkça ortaya koyduğu ifade edildi.

TSK Swap testi yaptı: Onlar sivil değil PKK'lı

Nusaybin'de 42 terörist teslim oldu VİDEO

Nusaybin'deki 25 teröristin teslim olma anı VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)