Hisarcıklıoğlu DEİK'ten istifa etti

rifat hisarcıklıoğlu

Yeni DEİK'in 28 Eylül 2014'te (bugün) yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısı öncesinde, 27 Eylül 2014 saat 19.00'da toplanan TOBB Yönetim Kurulu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yeni DEİK'in yönetim kurulunda yer almaması hususunda görüş birliğine vardı.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

DEİK'in yeni yapısıyla daha büyük başarılara imza atması ve Türkiye'nin dış ekonomik ilişkilerinde hareket alanını daha da geliştirmesi temennisinde bulunan Hisarcıklıoğlu, "Bugüne kadar ilgili tüm kamu kurumlarımızla eşgüdümlü çalıştığımız ve elimizden gelen desteği verdiğimiz gibi bugünden sonra da yeni DEİK'e gereken desteği vereceğiz" dedi.

Torba Yasa ile feshedilen ve Ekonomi Bakanlığı'na bağlı olarak yeniden oluşturulan DEİK'in yeni yönetimi 20 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan yönetmelik ile Ekonomi Bakanlığı tarafından atanmıştı.

İSTİFA MEKTUBUNU BAKANA GÖNDERDİ

Torba Yasa ile feshedilen ve Ekonomi Bakanlığına bağlı olarak yeniden oluşturulan DEİK'in yeni yönetiminin 20 Eylül'de yayımlanan yönetmelikle Ekonomi Bakanlığı tarafından atandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye gönderdiği istifa mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, ülkemizin başarılarının devam etmesi ve Türk özel sektörünün yurt içinde ve yurt dışında başarılarının artırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar ilgili tüm kamu kurumlarımızla eşgüdümlü çalıştığımız ve elimizden gelen desteği verdiğimiz gibi bugünden sonra da yeni DEİK'e gereken desteği vereceğiz.

Yurt dışı özel sektör kuruluşları arası ilişkilerde özel sektörden özel sektöre ilişki kurulması esastır. Bu kapsamda, yeni DEİK'e desteğimizin dışarıdan sürdürülmesinin daha faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bu çerçevede, yeni DEİK'te şahsıma lütfettiğiniz görevden istifamın kabulünü saygılarımla arz ederim."