Hürriyet ve Birgün'ün 'Şort giydi dayak yedi' haberi

28 Şubat'ta her gün belli tip haberler gazete ve televizyonlarda yer alırdı. Bu haberler genelde, muhafazakar hassasiyeti olan kesimlerin, laik kesimlere karşı şiddet ve baskı uyguladığına dair haberler olurdu.

28 ŞUBAT'TA LAİK HASSASİYETİ KAŞIYAN HABERLER YAPIYORLARDI

"Mini etek giydi, dövdüler" şeklinde özetlenebilecek ve laik hassasiyeti kaşımak için kullanılan bu tür haberler 28 Şubat'ta askerler tarafından medyaya yaptırılırdı.

Şort giydi diye otobüste dayak yedi VİDEO

"ŞORT GİYDİ, DAYAK YEDİ" HABERİNDEKİ KADIN GERÇEKDEN MAĞDUR MU

O dönemden bugüne bazı gazeteler bu tür haberler sayesinde muhafazakar kesimi öylesine zan altına soktu ki, bugün gerçekten bir mağduriyette bile '28 şubat haberciliği' akla geldiği için habere inanmak güçleşiyor.

İstanbul'da, otobüse şortla binen bir kadının saldırıya uğradığına dair iddiaları içeren bir haber günlerdir yayınlanıyor. Hürriyet ve Birgün gibi laik hassasiyetin tavan yaptığı gazeteler günlerdir bu konuyu gündemde tutuyor.

28 ŞUBAT HABERLERİ YÜZÜNDEN, HABERİN DOĞRULUĞUNA İNANMAK GÜÇLEŞİYOR

Bu haberi günlerdir gözümüze sokan gazeteler, 28 Şubat ve sonrası dönemde öylesine mimlendiler ki, "şort giydiği için dayak yediği iddia edilen genç kadın" haberine şüpheyle yaklaşmamak elde değil..

Hürriyet ve Birgün'ün 'Şort giydi dayak yedi' haberi

(Hürriyet'in haberi)

Hürriyet ve Birgün'ün 'Şort giydi dayak yedi' haberi
(Birgün'ün haberi)