Hürriyet'in masa haberi yalanlandı

Hürriyet'in masa haberi yalanlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki ilim adamlarını dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftarda ağırladı.

HABER YALANLADI

İftarın ardından Hürriyet gazetesi, Mimarlar Odası'nın iftar masasının 240 bin, koltukların ise 435 bin lira olduğunu iddia ettiğini yazdı. Ancak, kısa sürede yayılan haberin yalan olduğu ortaya çıktı.

MASANIN GERÇEK BEDELİ

Haberlerde 240 bin lira denilen masanın gerçekteki fiyatı 4 bin 600 lira. Ayrıca masa dışındaki her şeyin Abdullah Gül ve Süleyman Demirel zamanından kaldığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"TÜMÜYLE GERÇEK DIŞIDIR"

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete dün verdikleri iftar yemeğinin maliyeti konusunda, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik tezviratlarıyla dikkati çekme uğraşındaki bir meslek kuruluşunun ileri sürdüğü rakamlar tümüyle gerçek dışıdır.

Hürriyet'in masa haberi yalanlandı

KAMUOYUNU YANILTMA AMACI

Cumhurbaşkanlığının kendi imkanlarını, kendi personelini ve kendi mutfağını kullanarak konuklara verdiği bir iftarın yalan ve tezvirat eşliğinde kara propaganda malzemesi olarak kullanılması, kamuoyunu yanıltma amacıyla yapılan bir algı operasyonundan başka bir şey değildir. Bazı yayın organlarının söz konusu iftiralara haber kisvesi altında da olsa yer vermesi ise hiç bir etik kuralla bağdaşmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hürriyet'in yalan haberi;

Hürriyet'in masa haberi yalanlandı

Mimarlar Odası'ndan her hafta bir Saray yalanı haberi

Hürriyet'in masa haberi yalanlandı

3. Köprü'nün yolları mahkeme tarafından kesildi haberi

Hürriyet'in masa haberi yalanlandı