Hyundai İzmit'te SUV üretimi için hazırlık yapıyor

Hyundai İzmit'te SUV üretimi için hazırlık yapıyor

Hyundai Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Alan Rushforth, İzmit Alikahya'daki üretim tesislerinde halen i20 ve i10 modellerini ürettiklerini, üçüncü bir model için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Rushforth, "Küçük SUV, crossover sınıfında bir otomobili pazara sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu otomobilin nerede üretileceğine dair kararda son aşamaya geldik. Cenevre'de sergilediğimiz Intrada konsepti de bunun bir kanıtı" dedi. HyundaiAssan Yönetim Kurul Başkanı Ali Kibar da fabrikanın kapasitesinin 215 bin adet olduğunu söyleyerek, "Üçüncü modelle 300 bine yükselebilmemiz mümkün" ifadelerini kullandı.

İPUÇLARI INTARADA DİYOR

Kibar, "İleride üreteceğimiz modelin mevcut platformları kullanacak SUV olması muhtemel" diye de ekledi. Rushforth ve Kibar'ın, üretimine dair ipuçlarını verdiği SUV modelinin, Cenevre Fuarı'nda gösterilen Intarada'nın seri üretim versiyonu olduğu belirtiliyor.

MUSTANG'E İLK SİPARİŞ RAHMİ KOÇ'TAN GELDİ

KOÇ Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, her yıl olduğu gibi yine Cenevre Motor Show'daydı. Gün boyunca fuarı gezen Koç'un favori otomobili Avrupa'da satışına başlanacak olan Mustang'di. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün'e şimdiden Mustang Cabrio modelini sipariş etti. Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç da, piyasada yaşanan son gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirterek, "Piyasalardaki düzeltmeyi normal karşılıyorum. İlerisi için de ümitliyim" dedi.