İbrahim Kalın: TL'ye karşı spekülasyon bertaraf edildi
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar;

"Ekonomik gelişmelerle ilgili alınan tedbirlerle ilgili 2 gündür olumlu gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızın ekonomki savaşa karşı yaptığı milli seferberlik çağrısına olumlu yanıt verenlere teşekkür ediyoruz. Yurtdışından gerekli açıklamaları yapanlara da teşekkür ediyoruz.

"SPEKÜLASYONLAR BERTARAF EDİLDİ"

Cumhurbaşkanımızın Macron ve Merkel ile yaptığı görüşmelerde de bu konu ele alındı. Trump yönetiminin ticareti doları bir silah gibi kullanma eğiliminin ne kadar yanlış olduğunu Cumhurbaşkanımızla paylaştılar. Türk lirası üzerinde spekülasyon yapılmasına imkan sağlayacak, o istismara açık ortam tamamen bertaraf edilmiş durumdadır.

"TÜRKİYE YATIRIMA KAPISINI AÇTI"

Bankalara likidite konusunda rahatlama sağlandı. Türk ekonomisi güçlü ve sağlam temellere sahiptir. Türkiye yatırıma el verişli bir ülke olarak herkese kapısını açmıştır. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Türkiye krizi fırsata çevirecektir.

Türkiye kimseyle ekonomik savaş peşinde değildir. Dünya ekonomisine entegre olan Türk ekonomisinin gelebilecek saldırılara karşı alınan önlemleri birlikte yaşıyoruz. Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Türkiye alternatiflerini çoğaltarak yoluna devam edecektir. Türkiye alternatifsiz değildir.

"İYİLEŞME BAYRAMDA DA DEVAM EDECEK"

Katar devleti ülkemize 15 milyar dolar civarında yatırım kararı aldı. Farklı alanlarda güzel bir paket hazırlandı. Katar gerçek bir dost olduğunu göstermiş oldu. Katar Emiri'ne kalben teşekkür ediyoruz. Katar halkının da bu süreçte Türkiye'nin yanında durduğunu ellerindeki paraları TL'ye çevirdiklerini, Türkiye'de tatil yaptıklarını gördük. Diğer ülkelerden de benzer destek gelmeye başladı. Türkiye ekonomisi bundan sonra daha da güçlenerek çıkacaktır. Paketin detayları açıklandıkça piyasalara etkisini gösterecektir.

Türk Lirası ile ilgili yürütülen spekülasyon ve algı operasyonu kanalları kapatılmış durumda. Kimse panik havasına kapılmasın. İyileşme emarelerini dün görmeye başladık, bu bayramda da devam edecektir."