İçişleri Bakanı: Her sandıkta güvenlik görevlisi olacak
AA

sebahattin öztürk

NTV'deki canlı yayına katılan Öztürk, sandık ve oy güvenliği için alınan önlemlere ilişkin soru üzerine, sadece polisin değil, jandarmanın da bu konuda önemli görevler yapacağını söyledi.

"SANDIK ÇEVRESİNDE SADECE GÖREVLİ VE SEÇMEN OLACAK"

"Sandık çevresi" diye bilinen alanlara kimin girip girmeyeceği, girmesi halinde de kimin önlenmesi gerektiği konusunda yasada belirtilenlere harfiyen uyulacağını anlatan Öztürk, hile, zorlama, tehdit, fotoğraf çekimi gibi hususların önlenmesi için her sandık çevresine güvenlik görevlisi koyulacağını, görevlilerin 15 metre yakında bulunacağını aktardı.

Öztürk, sandık görevlilerince çağrılmaları halinde görevlilerin duruma anında müdahale edeceğini vurgulayarak, seçim öncesi, anı ve sonrasındaki olaylara karşı alınacak tedbirlerin düşünüldüğünü, konunun 81 ilin valisi ve diğer yetkililerle görüşüldüğünü kaydetti.

Yurtiçinde ve yurtdışında 54 milyona yakın kişinin oy kullanacağını anımsatan Öztürk, özellikle kırsal kesimde kullanılan oyların, jandarma ya da polis eşliğinde ilçe seçim kurullarındaki oy sayım yerlerine ulaştırılmasının sağlanacağını belirtti.

"HERKES KORKMADAN OYUNU KULLANSIN"

Öztürk, şu açıklamalarda bulundu:

"Vatandaşların korkmadan, çekinmeden oylarını kullanmalarını arzu ediyorum. Yüksek oranlı katılımla bu haklarını kullansınlar ve Türkiye'nin geleceğiyle ilgili söyleyecekleri söz neyse 7 Haziran'da söylesinler. Güvenlikleriyle ilgili endişeleri olduğu takdirde, ben dahil, bütün çalışma arkadaşlarım her kademede onların müracaatlarına cevap vermeye hazırız"

HDP BİNALARINA SALDIRAN ZANLI

"Hariçten yapılan araştırmalarda başka olaylara da katılmış. Mesela, 1 Mayıs olaylarında HDP pankartıyla beraber olduğuna dair de bizde bilgi var. Bu konuyla ilgili, bu şahsın IŞİD'le ilişkisi olup olmadığına dair net bilginin kimsenin elinde olduğunu sanmıyorum"

"TRAFO KESİNTİLERİ SEÇİMİ AKSATMAYACAK"

"Trafo kesintileri geçmiş yıllarda çok az sayıda da olsa olmuş ama şunu söyleyeyim, bu seçimde kesinlikle oy sayım yerlerinde 24 saat esasına göre, kesilsin-kesilmesin, bizim jeneratörlerimiz olacak"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)