İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gözyaşları
ensonhaber.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük'te katıldığı POMEM mezuniyet töreninde gündemi değerlendirdi.

DUYGUSAL ANLAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından 11 aylık bebek ile annesinin şehit edildiğini hatırlatan Bakan Soylu, gözyaşlarını tutamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gözyaşları

BU TOPRAKLAR PKK'YA MEZAR OLACAK

Oldukça sinirli olduğu gözlenen Süleyman Soylu, Avrupa ve Amerika tarafından desteklenen teröristlere bu toprakların mezar olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gözyaşları VİDEO

ŞEHİDİN EŞİ: VATAN SAĞOLSUN

Olayın hemen ardından şehidin eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya ile telefonda görüştüğünü de anlatan Bakan Soylu, Serkan Karakaya'nın çelik gibi bir irade sahibi olduğunu belirterek kendisine "Vatan sağolsun" dediğini söyledi.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları;

"Çıktığınız yolun nasıl bir yol olduğunu bu topraklarda neyi ifade ettiğini şuralarda sizi ayet'el kürsilerle beraber zırh etmeye çalışan annelerinizle babalarınızla kardeşlerinizle adım attığınızda sizi ihlaslarla fatihalarla donatmaya çalışan bu büyük milletimizde, bu aziz milletimizde neyi ifade ettiğini herhalde en güzel ve anlamlı bir şekilde dün astsubayım, o kahraman cümleleriyle ifade etti. Hiçbir şeyden korkmayın, Amerika 5 bin tır gönderip de PKK'yı ve PYD'yi orada desteklemiş, Avrupa onlara destek verecekmiş, bilesiniz ki Avrupa da Amerika da bunların arkasında oldu, sizin gibi kahraman arkadaşlarımız, askerimiz, jandarmamız, korucumuz bu toprakları onlara mezar etti, zindan etti ve onlara gerekli cevabı en şiddetli şekilde verdi.

Batıda, Avrupa'da yıllardır bu teröristlere destek verenler, ülkelerinde oturma hakkı verenler, gösteri hakkı verenler, siyasi sığınma taleplerini ikiletmeyenler anında kabul edenler, 5 bin tır silah gönderenler, profesyonel katilleriyle bunlara kamplarda eğitim verenler, akıl verenler, taktik verenler, moral verenler, Amerika'dan 10 bin kilometre öteden, okyanus ötesinden adamlarını gönderip Kandil'de PKK'nın katillerine eğitim verenler, dernekleri üzerinden buraya para gönderenler, Anadolu coğrafyasının birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışanlar, şu ay yıldızlı bayrağıma göz dikenler, askere polise pusu kurmamışlar, bir anneyle 11 aylık bebeğine pusu kurdular. Bunun üzerine kimsenin Türkiye'ye terörle mücadelesinde söyleyebilecek tek sözü yoktur. Bu cinayetin görmezden gelip, üzeri örtülür bir yanı yoktur. Artık hiçbirisi ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir, ne mahkemelerimize yargımıza laf söyleyebilir ne de kiminle ortaklık yapıp, kimden alışveriş yapacağımıza laf söyleyebilir. Besleyip büyüttükleri PKK dedikleri işte budur. PKK, 40 yıl önce de bebek katiliydi. Liderinden, kurucusundan, en tepesinden en alttaki adamına kadar PKK'nın alayı dün de bebek katiliydi, bugün de bebek katili. PKK ile kol kola girmiş herkes, her ülke ve her kurum bu katliama dün de ortaktı bugün de ortaktır. Hiç merak etmeyin, onlar şehittirler."