İçişleri Bakanı'ndan Melih Gökçek açıklaması

vergi.jpg

TBMM Genel Kurulu'ndaki İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

"İŞLEM DEVAM EDİYOR"

Melih Gökçek ile ilgili bir soruya Öztürk, "Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında bilebildiğim kadarıyla yargıda şu anda birtakım şikâyetler üzerine bir işlem devam ediyor. O işlemin sonucu, muhtemelen, eğer devam ederse, yargıda bir şekilde muamele görürse bize gelecektir ve onunla ilgili olarak idari yönden de 4483'e göre işlem yapacağımız açıktır" yanıtını verdi.

YASA NE DİYOR?

Yasaya göre; Büyükşehir Belediye Başkanları, İl ve İlçe Belediye Başkanları; Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Meclisi Üyeleri ile İl Genel Meclisi Üyeleri hakkında soruşturma açılması için izni verme yetkisi İçişleri Bakanı'na ait.

"DOĞAL OLARAK BAĞLI KALACAĞIZ"

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Meclis Genel Kurul kürsüsünde "Anayasa'yı tanımadığını ve tanımayacağını" söylediğinin hatırlatılması üzerine Öztürk, "Şunu söylemek lazım: Hukuki olarak var olan bir metne uymak için özel olarak 'Bağlı kalacağım' diye bir beyanda bulunmak gerekmez, doğal olarak bağlı kalacağız, elbette öyledir" dedi.