İlk teravih namazı kılındı

Ramazan ayının başlamasıyla camilere akın eden Müslümanlar, ilk teravih namazını kıldı.

İlk teravih namazı kılındı

İslam dünyasının hasretle beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazında camiler doldu taştı. İstanbullular Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye gibi tarihi camiler başta olmak üzere tüm ibadethanelerde teravih namazını huşu içinde eda etti.

İlk teravih namazı kılındı

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş, ilk teravih namazı için dakikalar öncesinden camilere akın etti. Yoğun ilgi nedeniyle ibadethanelere sığmayanlar, cami avlusuna serdikleri hasırlar üzerinde namaz kıldı.

İlk teravih namazı kılındı GALERİ

İlk teravih namazı kılındı

MAHYALAR İSTANBUL'U AYDINLATTI

Ramazan ayının habercisi mahyalar, ilk teravih namazı öncesi yakıldı. Sultanahmet ve Süleymaniye Camii'nde şerefeleriyle birlikte yakılan mahyalar, 11 ayın sultanının haberiyle geceyi aydınlattı.

İlk teravih namazı kılındı

İlk teravih namazı kılındı

Ramazan ayının gelişinin habercisi mahya ve şerefeler, akşam namazı ezanıyla birlikte yakıldı. Başta Eyüp Sultan, Sultanahmet ve Süleymaniye Camii olmak üzere tüm camilerde yakılan mahyalarda Ramazan ayının önemine değinildi.

İlk teravih namazı kılındı