İnternetten Atatürk'e hakarete 3 yıl 9 ay hapis cezası

e

Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Tuncay Tokay (34) suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Sitemde yaptığım yayınların arkasındayım. Benim söylediğim, paylaştığım yazı ve sözler sadece kaynaklardan edindiklerimi paylaşmaktan ibarettir. Türk Tarih Kurumu'nun yayınlarından Rıza Nur'un kitaplarından yapılmış alıntılardır" dedi.

ZİNCİRLEME HAKARET...

Mahkeme, sanık Tuncay Tokay'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme ceza kararının gerekçesinde ise Tokay'ın kendisine ait 3 internet sitesinde Atatürk aleyhine hakaret içeren yazılar yazdığını, Cumhuriyet'in kurucusu olan Atatürk'ün hatırasına ağır, alenen, zincirleme bir şekilde hakaret edildiğini ifade etti.

YAZILARI PAYLAŞARAK HAKARETE KATILDI

Mahkeme, gerekçeli kararında yazıların kendisine ait olmadığı yönünde Tokay'ın savunma yaptığını ancak yazıları paylaşmakla sanığın da hakaret eylemine katıldığı kanısına varıldığını belirtti. Kullanılan söz ve yazıların ağır ve aşağılayıcı olduğunu kaydeden mahkeme ayrıca Tokay'ın kamu görevlerini üstlenmekten, seçme ve seçilme haklarını kullanmaktan hapis cezasını tamamlayana kadar yoksun bırakılmasına hükmetti.