IŞİD'e karşı Güvenli Bölge için hazırlıklar tamamlandı

guvenli bolge

Türkiye, IŞİD'e karşı sınırın Suriye kısmında oluşturulmasını hedeflediği "güvenli insani bölge" için askeri planlamasını yaptı. Güvenli bölgeyi 2 tugay yani yaklaşık 10 bin asker korumaya alacak. Bir tugay da sınırda takviye olarak hazır bekletilecek. Böylece gerektiğinde 15 bin asker sınır boyunda ve Türkiye- Suriye sınır hattındaki güvenli bölge için görevlendirilmiş olacak.

IŞİD'e karşı Güvenli Bölge için hazırlıklar tamamlandı İZLE

SINIRA YAKIN NOKTALARDA GÜVENLİ BÖLGELER

Sabah'ın haberine göre; Güvenli insani bölgeler, "cep şeklinde" oluşturulacak. Doğrudan IŞİD tehdidi altındaki Kobani başta olmak üzere, IŞİD'in ve Esad rejimi askerlerinin açık saldırısına hedef olan Türkiye sınırına yakın noktalarda 20-30 kilometre derinliğinde, asker tarafından tahkim edilmiş güvenli bölgeler meydana getirilecek. Bu bölgelerde piyade güçlerinin yanı sıra mekanize birlikler de görev yapacak.

IŞİD'e karşı Güvenli Bölge için hazırlıklar tamamlandı

MEKANİZE BİRLİKLERLE TAKVİYE EDİLECEK

Askeri kaynaklar, 2 tugay askerin Suriye sınır hattında teyakkuzda olduğu bilgisini paylaştı. Güvenli insani bölgeler, parça parça korunaklı alanları içereceği için Suriye'nin kuzeyindeki bu tür bölgeler mekanize birliklerle takviye edilecek. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki tank birliklerine namluları Suriye'ye çevirme emri verildi. Tankların yanı sıra, zırhlı personel taşıyıcılar da intikal için hazır bekletiliyor. Nokta hedefleri vurmak üzere Fırtına adı verilen 40 kilometreye kadar atış kabiliyeti olan obüs topları da stratejik noktalara konuşlandırıldı. Suriye'den, Suruç ve çevresine düşen havan toplarına, anında karşı ateşle cevap verilmesi için sınırdaki komutanlara tam yetki verildi.

IŞİD'e karşı Güvenli Bölge için hazırlıklar tamamlandı

UÇAKLAR ALARMDA

Kara birliklerinin korunması ve silahlı unsurlarla sıcak temas sağlanmadan önce önlem alınması için keşif uçakları ve savaş uçakları da alarm durumuna geçirildi. Malatya, Batman ve Diyarbakır'daki üslerde konuşlu savaş uçaklarının pilotlarına tam donanımlı olarak nöbet tutmaları emredildi. Olası uçar birlik harekatı için helikopter filoları da Suriye sınırına intikal edecek şekilde görevlendirildi. Türkiye'nin insansız hava aracı ve uydu kapasitesi de, Suriye sınırını 24 saat izleyecek şekilde yeni koordinatlar belirledi.

NAMLULAR SURİYE'YE DÖNDÜ

Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ve havan toplarının Türkiye tarafına düşmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 35 tank, sınırın 400 metre yakınında konuşlandı. Tanklar namlularını Suriye sınırına çevirdi.