İstanbul şehidini uğurladı

İstanbul şehidini uğurladı

Hakkari Çukurca'da şehit olan Er Eyüp Çolakoğlu'nun cenazesi helallik alınmak üzere Avcılar'daki evine getirildi. Şehit evinin bulunduğu Çiğdem Caddesi, sabah erken saatlerden itibaren vatandaşların akınına uğradı. Yaklaşık 5 bin kişi, şehit için son görevlerini yerine getirmek için hazır bekledi. Avcılar Belediyesi tarafından sokağa ses düzeni kuruldu. Bariyerlerle yol açık tutulmaya çalışıldı.

TÜM ŞEHİTLERİN İSMİ TEK TEK OKUNDU

Kalabalık cenazeyi beklerken sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Anne ağlama evlatların burada" şeklinde sloganlar attı. Tüm şehitlerin isimleri tek tek okundu. Kalabalık hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı. Bir ara ses düzeninden 10, yıl marşı çalındı. Marşa kalabalık çoşkuyla eşlik etti. Güçlükle ayakta duran şehit Er Eyüp Çolakoğlu'nun annesi Türkan Çolakoğlu balkona çıktı. O da marşa eşlik etti.

MHP'LİLER UZAKLAŞTIRILDI

CHP'li Avcılar Belediyesi'nin organizasyonuna tepki gösteren ve 10. Yıl Marşının çalınmasına itiraz eden bir grup MHP'li güçlükle sakinleştirildi. MHP'liler sokaktan uzaklaştırıldı. Şehitler için şiir de okundu. Okunan şiir herkesi gözyaşlarına boğdu.

ANNESİ TABUTUN ÜZERİNE KAPAKLANDI

Şehit Er Eyüp Çolakoğlu'nun taşıyan cenaze aracı kalabalık yüzünden sokağa güçlükle girebildi. Şehidin cenazesi evinin önüne getirildiğinde şehit annesi Türkan Çolakoğlu aşağıya indi. Cenaze aracına çıkan şehit annesi oğlunun al bayrağa sarılı tabutunun üzerine kapaklandı. Helallik duası boyunca tabutun üzerine uzanan anne, yine tek başına cenaze aracından indi. Şehit erin cenazesi kalabalığın eşliğinde Ataköy'deki 5. Kısım Camii'ne götürüldü.