İstanbul'a iki yeni kent alanı

İstanbul'a iki yeni kent alanı

Projenin ayrıntılarını önümüzdeki günlerde açıklamaya hazırlanan Erdoğan, İstanbul nüfusunun 17 milyonu aşacağını belirterek, "İstanbul'da iki yeni şehir kuracağız. Biri Avrupa yakasında, birisi Anadolu yakasında. Bunun için 10 - 15 gün arayla burada yapacağımız sunumlar olacak."

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ VE ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

İstanbul'a iki yeni kent alanı

Başbakan, hedefleri arasında bulunan 3'üncü uluslararası havalimanı ve 3'üncü boğaz köprüsünün ayrıntılarını da yine bu toplantıda açıklayacaklarını söyledi.
Diğer yandan biri raylı diğeri tekerlekli araçlar için iki ayrı tüp geçitle yer altında bir dünya oluşturacaklarını açıklayan Başbakan, "İstanbul'un 235 kilometrelik raylı sistem ağını 2023'e kadar en az iki katına çıkarıyoruz. İki yeni kongre merkezi, yeni bir uluslararası fuar merkezi, uluslararası temalı bir eğlence parkı, yeni müzeler ve yeni marinalar inşa edilecek. Yeni kruvaziyer limanları olacak. Galataport ve Haydarpaşaport projeleri hayata geçirilecek" dedi.

İKİ ŞEHRİN YENİ ADRESİ

Erdoğan'ın kuracağını ifade ettiği iki ayrı şehrin adreslerinin ise Avrupa yakasında Kayabaşı, Anadolu yakasında Tuzla Aydınlı ve Orhanlı olacağı yüksek ihtimal olarak değerlendiriliyor. Erdoğan, daha önceki açıklamalarında TOKİ'den bu bölgelerde beş yıl içinde 100 bin konutluk arsa üretilmesini istemişti. Erdoğan'ın bir başka isteği de 100 TL taksitle satılabilecek konutlar yönünde olmuştu. Bu projenin ilk temelleri de Kayabaşı Uydu Kent projesiyle atıldı. 65 bin konutluk projedeki 10 bin konutun seçimlerden önce teslim edilmesi planlanıyor.

AVRUPA'DA SİLİVRİ ASYA'DA GEBZE

İlerleyen dönemlerde bu adreslere ek olarak Avrupa yakasında Hadımköy, Büyükçekmece ve Silivri adreslerinin ön plana çıkması bir diğer güçlü beklenti. Anadolu yakasındaki yeni adresler Şile ve Gebze olabilir. Ancak, TOKİ'nin uzaklığı nedeniyle Şile'ye sıcak bakmadığı biliniyor. Bir diğer beklenti de projelerin Gebze ve Adapazarı'nda yoğunlaştırılması yönünde. 3. köprü ile birlikte ulaşımın rahat sağlanacağı düşünülüyor.