İstanbul'da ilk elektrikli taksi trafiğe çıktı

ARABA

Avrupa'nın birçok şehrinde kullanılan elektrikli taksiler İstabul'da da kullanılmaya başlandı. Sıfır egzoz gazı ile çevreci bir yapıya sahip olan elektrikli taksiler, 420 kilometreyi 12 liraya katediyor.

SİSTEM İSTENİLEM ARACA YERLEŞTİRİLİYOR

Elektrikli otomobilde bulunan elektrikli sistem tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirildi. Japon otomobil firmasının aracına yerleştirilen sistem, farklı firmaların araçlarına da yerleştirilebiliyor.

12 LİRAYA 420 KM

Araç, 12 liraya mal olan tek seferlik şarj ile 420 kilometre katediyor ve aracın şarjzı akıllı telefonlardan kontrol edilebiliyor. Oldukça ucuz maliyetli araç, trafikte 160 km hıza kadar çıkıyor.

İstanbul'da ilk elektrikli taksi trafiğe çıktı

TAK PRİZE ŞARJ OLSUN

Elektrikli taksi bir şarj istasyonuna ihtiyaç duymuyor. Araçta bulunan şarj ünitesi sayesinde, aracın şarjı için sadece bir priz yeterli oluyor. Aracın bataryası normal prizde 8 saatte dolarken şarj ünitelerinde 2 saatte doluyor.

BOĞAZİÇİ MEZUNU ŞOFÖR

İstanbul trafiğinde müşterilerini bekleyen elektrikli taksinin şoförlüğünü şuanda Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Bölümü mezunu Mert Al yapıyor. Yaklaşık dört aydır trafikte direksiyon sallayan Mert Al, aynı zamanda aracın test pilotluğunu da yapıyor.

İstanbul'da ilk elektrikli taksi trafiğe çıktı

FİYATI

Elektrikli taksilerin fiyatları da belli oldu. Elektrikli taksiler kullanıcılara 180 bin liradan satılacak.