
En Son Haber / Avrupa İsveç’in başkenti Stockholm’de zengin İsveçlilerin yaşadığı Sture Plan bölgesi ile Müslümanların ve Türklerin yaşadığı Rinkeby bölgesinde değişik bir test yapıldı.
SOSYAL TESPİT YAPILDI
Halk dilindeki adı ile "Türkeby" bölgesinde 1 İsveç Kronuna muhtaç bir kişiye çevredeki insanların nasıl davrandıkları ve gösterdikleri tepkiyi göstermek amaçlı yapılan sosyal tespit kameraya kaydedildi.
İSVEÇLİLER SURATINA BAKMADI
İsveç’te faaliyet gösteren Panda yardım kuruluşunun hazırladığı ”Önyargıları yık” ismi verilen sosyal test için dilenci kılığına giren İsveçli genç bir adam, öncelikle İsveç’li zenginlerin oturduğu Sture Plan bölgesinde yoldan geçenlerden rast gele 1 İsveç Kronu istiyor. Aynı genç bu testi 2 saat boyunca uygulamasına rağmen dilenci görünümündeki İsveçli gence bırakın para vermeyi yüzüne bakan bile neredeyse olmuyor.
İsveç Rinkeby’deki müslümanlardan insanlık dersi İZLE
MÜSLÜMANLAR VE TÜRKLER İSE 1 YERİNE 20 KRON VERİYOR
Dilenci kılığına giren genç, Müslümanların ve Türklerin ağırlıklı oturduğu Rinkeby bölgesinde yoldan geçenlerden 1 İsveç Kronu istiyor. Aynı testi 2 saat boyunca yapan genci hiç kimsenin geri çevirmiyor ve çoğu insan 1 Kron yerine 5 20 ya da 40 Kron veriyor.
İNSANLIK DERSİ
Dilenci kılığına giren genç topladığı paraları daha sonra teşekkür ederek sahiplerine geri veriyor. Verdikleri paraları geri veren genci büyük bir şaşkınlık içerisinde karşılayan insanlara ise bunun sosyal bir test olduğunu anlatıyor.