İtalyan mafya babası Uruguay'da yakalandı
ensonhaber.com

Uruguay İçişleri Bakanlığı, 1994'ten bu yana uyuşturucu kaçakçılığı ve mafya faaliyetleri nedeniyle aranan Morabito'nun, başkent Montevideo'daki bir otelde yakalandığını açıkladı.

KIZINI OKULA SOYADIYLA KAYDETTİRDİ

11 yıldır sahil beldesi Punta del Este'de yaşayan Morabito'nun, kızını kendi soyadıyla okula kaydettirdikten sonra fark edildiği belirtildi.

Soruşturmanın altı aydır sürdüğünü belirten Uruguay polisi, Morabito'nun sahte Brezilya pasaportu kullanarak Uruguay'da yaşadığını açıkladı.

İtalyan mafya babası Uruguay'da yakalandı

Morabito ve eşini tutuklayan polis, Morabito'ya ait bir tabanca, 13 cep telefonu, 12 banka kartı, iki araba, bir Portekiz pasaportu, mücevherler ve çek defterleri ele geçirdi.

ARANANLAR LİSTESİNDE İLK SIRADAYDI

1993'te Brezilya'dan yüzlerce kilo kokain getirmeye çalıştığı iddia edilen Rocco Morabito, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yapan bir suç örgütüne ait olmakla suçlanıyor ve 1994'ten beri aranıyordu.

İtalyan mafya babası Uruguay'da yakalandı

CEZAEVİNDEN FİRAR ETMİŞTİ

Morabito, İtalyan İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinin başında yer alıyordu. Rocco Morabito, Güney Amerika'dan İtalya'nın moda başkenti Milano'ya uyuşturucu kaçakçılığı yapması nedeniyle "Milano Kokain Kralı" olarak biliniyordu. 1994'te cezaevinden firar eden Morabito, o tarihten bu yana kaçaktı.

İtalyan mafya babası Uruguay'da yakalandı