İzmir'de halkı isyana teşvikten 25 kişi gözaltında

İzmir'de halkı isyana teşvikten 25 kişi gözaltında

Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla kentte 5 gündür süren eylemlerde sosyal medyada asılsız haberler yaydıkları, halkı isyana teşvik ettikleri ve propaganda yaptıkları ileri sürülen 25 kişi gözaltına alındı.

38 ADRESE BASKIN YAPILDI

Sosyal medyadaki hesapların IP adresleri üzerinden çalışma başlatan Bilişim Suçları Müdürlüğü tarafından tespit edilen 38 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesi gereği 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' suçlamasıyla gözaltına alınan 25 kişinin, ifadelerinin alınmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

CHP İL BAŞKANI: AVUKAT YARDIMI YAPIYORUZ

Gözaltına alınan kişilerin durumuyla ilgili bilgi almak için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, Cumhuriyet Savcılığı'nın 38 kişinin yakalanmasıyla ilgili polise talimat verdiğini, polisin de 25 kişiyi gözaltına aldığını söyledi. Gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmalarını beklediklerini aktaran Engin, "Biz de parti olarak kendilerine avukat yardımı yapıyoruz. Ailelerini bilgilendiriyoruz. Twitter üzerinden eyleme çağırmakla suçlanıyorlar. Umuyoruz bir an önce ailelerine kavuşurlar" dedi. Gözaltına alınan kişilerin yakınlarının Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi önündeki bekleyişi de sürüyor.