Japonya'da yürüyemeyen hastalar için robot üretildi

İnsan hayatını kolaylaştıran buluşlarıyla şaşırtan Japon bilim adamları şimdi de yaşlı ve yürüyemeyen hastalar için bir robot geliştirdi.

Tokyo merkezli Riken Enstitüsü'nde araştırmalarını sürdüren bilim adamları, yatalak hastaları kucaklayarak kaldırıp taşıyan, ardından yeniden yataklarına yatıran bir robot geliştirdi.

Japonya'da yürüyemeyen hastalar için robot üretildi

KUTUP AYISI YAVRUSU GÖRÜNÜMÜNDE

Baş kısmı kutup ayısı yavrusu görünümünde olduğu için Robear olarak isimlendirilen robot sağlık kuruluşlarının dikkatini çekiyor..

TAM ŞARJ İLE 5 GÜN KULLANIM

Tanıtım gününde bir kadını kucaklayıp yatağa koyan robot, yüzündeki tebessümle hastalara moral veriyor. Robot tam şarj ile 5 güne kadar kullanım imkanı veriyor.

Japonya'da yürüyemeyen hastalar için robot üretildi

ŞİRİNLİK NEDENİYLE BU YÜZ MODELİ SEÇİLDİ

Riken Enstitüsü yetkilileri, Robear'ın hastaya yardımın yanı sıra psikolojik destek de sağlamak üzere tasarlandığını vurguladı. Robear'ı geliştiren ekibin başkanı Dr. Toshiharu Mukai, "Tasarımcılarımız çeşitli modeller üzerinde çalıştı. Biz de kutup ayısı yavrusu yüzündeki şirinlik nedeniyle bu yüz modelini seçtik. Çok uzak olmayan bir gelecekte, Robear'ın sağlık sektöründe aktif şekilde kullanılabilmesini umuyoruz" dedi.

Japonya'da yürüyemeyen hastalar için robot üretildi

JAPONYA'DA BAKIMA MUHTAÇ SAYISI FAZLA

Doğum oranlarının düştüğü ve yaşlı insan sayısının rekor düzeyde artmaya başladığı Japonya'da, bakıma muhtaç yaşlı ve hasta kişilerle ilgilenme konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Genç nesillerin yoğun tempoyla çalışması nedeniyle, çok sayıda yaşlı yalnız başına ölüm gerçeğiyle yüzleşmek durumunda kalıyor.