Kadir İnanır'ın çözüm süreci önerisi

Kadir İnanır'ın çözüm süreci önerisi

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi sinema sanatçısı Kadir İnanır, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluşmalarını değerlendirerek, "İçeride konuşulanlar gerçekten ciddi, faydalı ve önemli şeylerdi. Tek yanlı da konuşulmadı, bütün meseleler enine boyuna tartışıldı" dedi.

DEMOKRATİK SİYASETİN HIZLANDIRILMASINI İSTEDİM

Toplantıda çeşitli eleştiriler de yapıldığını ifade eden İnanır, şunları kaydetti:

"Yani sadece hükümet yanlısı değil. Zaten bizim teklifimizle o toplantı yapıldı bu sefer biliyorsunuz. Arkadaşlar arasında 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili yoğun eleştiriler de vardı toplantıda. Ben demagojik söylemler ve kara propagandadan vazgeçilmesini ve demokratik siyasetin hızlandırılmasını istedim.

BÜTÜN MESELELER ENİNE BOYUNA TARTIŞILDI

Sosyal adaletin kesimler arasında eşit dağıtılmadığından örnekler verdim. Toplam olarak benim için toplantı iyi geçti. Dışarıya yansıyan konuşmalar o arkadaşların kişisel görüşleri ama içeride konuşulanlar gerçekten ciddi, faydalı ve önemli şeylerdi. Tek yanlı da konuşulmadı, bütün meseleler enine boyuna tartışıldı."

BENİM ÖNERİM 'VİCDANİ FİLMLER' YAPMAK

İnanır, toplantıda kendisinin bir önerisinin de olduğunu ve ilgi gördüğünü belirterek, "Bu gerginliği, sorunu yaratan ana sebeplerin içinde olduğu tam, gerçek ve hiç sansüre uğratmayan vicdani filmler yaparak, halka dokunmanın çok etkili olacağını söyledim. Bu fikrim çok ilgi gördü" diye konuştu.

SANSÜRE UĞRAMADAN ANLATALIM

Bütün dünyanın bu gibi konularda sinemayı çok etkili kullandığını söyleyen İnanır, "Halka dokunmanın daha çok sinemayla olacağını söyledim. Sansüre uğramadan bütün çıplaklığıyla halka bu sorunu sinema aracılıyla anlatmamız lazım" dedi.