Kanada'da CBC'den Charlie Hebdo resti

Kanada'da CBC'den Charlie Hebdo resti

CBC Gazetecilik Standartları ve Uygulamaları Direktörü David Studer,  CBC Televizyonu haber yayınına katılarak, yaptığı açıklamada, söz konusu  karikatürlerin bir kesim tarafından beğenilse de bir dine mensup insanları  rencide ettiğini söyledi. "Biz sorumlu bir yayın kuruluşuyuz" diyen David Studer  şöyle konuştu:

"İSLAM, PEYGAMBERİN TASVİRİNİ YASAKLIYORSA SAYGI DUMALIYIZ"

"Kanada'nın ulusal yayın kuruluşu olarak saygıyı teşvik etmek ve  hoşgörü, işimizin bir parçasıdır. Dinlerin önem verdiği, saygı duyduğu şeyler  vardır. Bu bazen bir heykel, bazen de bir resim olabilir. Eğer İslam,  peygamberinin resminin çizilmesini yasaklıyorsa, buna da saygı duymak zorundayız.  Charlie Hebdo bu konuda provokatif davrandı. Bazıları bu karikatürleri görmeden  değerlendirme yapamayacağımızı söylüyor. Bunu kabul etmiyorum. O karikatürlerin  varlığı bile provakasyon için yeterlidir. Bunu yayınlamak çoğunluk tarafından  kabul edilen bir dine saygısızlıktır. Biz yerde yatan polisi vuran teröristlerin  görüntülerini de bu düşünce ile yayınlamadık. Karikatürleri de yayınlamayacağız.  Kaldı ki isteyen herkes o karikatürleri internette bulabilir."

KANADA'YA 1500 ADET YOLLANDI

Öte yandan Charlie Hebdo dergisinin, saldırının ardından yayımlanacak  ve 3 milyon basılacağı açıklanan Cuma günkü nüshasından, Kanada'ya bin 500 adet  geleceği öğrenildi. Derginin Kanada'da dağıtımını yapacak olan LMPI isimli  dağıtım şirketinin yetkilisi Louis-Philip Vermeersch, dergilerin Toronto,  Vancouver, Montreal ve Halifax'ta satışa sunulacağını açıkladı.