Katalanlardan seçime 'yoğun' ilgi
Özel Haber

Aylar önce özgürlük sevdası ile yanıp tutuşan Katalonya'da her şeyin bittiği, bugün ajanslara ve sosyal medyaya düşen fotoğraflarla tescillendi.

Katalanlardan seçime 'yoğun' ilgi - GALERİ

Halk sadece birkaç ay önce sokakları özgürlük ateşi ile yakmış, bağımsızlık mücadelesi için inanılmaz bir çaba göstermişti. Referandumdan sonra ilk kez sandık başına giden Katalanların ilgisizliği, bağımsızlık umutlarının tükendiğini gözler önüne serdi.

Katalanlardan seçime 'yoğun' ilgi

SEÇİM SANDIKLARINDA SAYILI SEÇMEN

En son referandum için sandık başına gelen Katalan halk, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren seçim merkezlerine giderek oylarını kullanmaya başladılar.

Erken saatlerde bir ilgi ile sandık başına gelen halk, ufak çaplı kuyruklar oluştu. Referandum seçimindeki oy verme sırasında yaşanan izdihamlar da hatırlandığında ortaya çıkan bu tablo,"Katalanların kendi geleceklerini tayin etme konusundaki isteksizliği" olarak yorumlanıyor.

Katalanlardan seçime 'yoğun' ilgi

ÖZGÜRLÜK HAYALİNİN SONU

2017 yılı, Katalonya'da yaşanan özgürlük sevdası ve bağımsızlık ateşi ile hatırlanıyor. İspanya ve Katalonya arasında yaşanan bu yoğun diplomasi trafiği, aradaki ilişkileri soğuk rüzgarlara bırakmış, neredeyse Madrid ile Barselona'yı savaşa sürükleme noktasına getirmişti.

Gelinen bu noktada, tüm yaşananların Katalan halkını olumsuz yönde etkilediği görülürken, Katalanların artık bağımsızlık bir yana hükümetlerini kurup yaşamlarını sürdürme konusunda bile ne kadar isteksiz davrandıklarını gözler önüne seriyor.

Katalanlardan seçime 'yoğun' ilgi

KAÇAK PUİDGEMONT BRÜKSEL'DEN ADAY

Ayrılıkçı bir siyaset güttüğü sebebiyle İspanya yargısının hakkında yakalama kararı çıkardığı Katalan lider Carles Puigdemont halen Belçika'da bulunuyor. Sığınma talebinde bulunmadığı Belçika'da aylardır bulunan Puigdemont, bu seçimlerde yine bağımsızlık yanlılarının adayı. Her ne kadar Brüksel'de bulunsa da çalışmalarını buradan da sürdüren Puigdemont, bu süre boyunca aktif bir siyaset yürüttü.

Katalanlardan seçime 'yoğun' ilgi

Sandıklardan Puigdemont'un ismi çıkar mı, çıkmaz mı bilinmez; ancak hakkında mahkeme kararı bulunan bir siyasinin Katalonya'nın başına gelmesi durumunda daha büyük karışıklıkların yaşanacağı kesinliğini koruyor.