Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar mitingi konuşması
ensonhaber.com

KILIÇDAROGLU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar'da konuştu. "Nasıl olsa iktidar olamayız diye her şeyi vaat ediyorlar" diye eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu vaatlerini Afyonkarahisar'da da sürdürdü.

Seçilmesi halinde 4 yıl içinde "Ben yoksulum" diyen ailenin kalmayacağını belirten Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu;

"HİÇBİR AİLE YOKSULUM DEMEYECEK"

"Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir aile 4 yıl içinde ben yoksulum demeyecek. İnşallah bana bu yetkiyi verirseniz hiçbir aile 750 liranın altında gelirim var demeyecek."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

SANDIĞA GİDERKEN...

"7 Haziran'da sandığa giderken sadece kendimizi değil çocuklarımızı, geleceğimizi, ülkemizi de düşünmek zorundayız. Ben size Mustafa Kemal'in meşhur sözüyle seslenmek istiyorum. Yurtta barış, dünyada barış...

Bütün şeker fabrikası çalışanlarına sesleniyorum; şeker fabrikaları asla özelleştirilmeyecek.

MAZOT 1.5 LİRA OLACAK

Çiftçi neden batıyor? Son 2 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Mazotu çiftçi için 1.5 lira yapacağız.

Hemen itiraz ediyorlar kaynağı nereden bulacaksın diye. Söylüyorum; rafinerize işleniyor çıkış fiyatı ne kadar 1 lira 20 kuruş. Zarar eden var mı, yok. Onlar diyor ki nasıl götüreceğiz çiftçiden malı. Çiftçiden malı götüremeyeceksin ben çiftçiye bu hakkı vereceğim. Çiftçinin mazotundan KDV'yi ÖTV'yi sfırlıyorum. Her şeyin hesabını kitabını yaptık. Neyi vadedebiliriz hesabını yaptık.

Kaynağı nereden bulacaksın diye medyadan çağrı yapacağına gel canlı yayında sen bana sor ben sana anlatayım.

4 YIL İÇİNDE BEN YOKSULUM DİYEN AİLE KALMAYACAK

Artık bu ülke yalan siyasetten bıktı. Artık bu ülkenin temiz, düzgün siyasete ihtiyacı var. Çıkaracağımız ilk yasanın adı temiz siyaset yasası olacak. 17 milyon vatandaş yoksulluk sınırında. Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir aile 4 yıl içinde ben yoksulum demeyecek. İnşallah bana bu yetkiyi verirseniz hiçbir aile 750 liranın altında gelirim var demeyecek.

ASGARİ ÜCRETİ 1500 LİRA YAPACAĞIZ

Asgari ücreti 1500 lira yapacağız. 949 lira asgari ücretin miktarı... Her gün bir simit ve 1 çay içseler 30 günde 900 lira ediyor. Geriye kalan 49 lirayla ev kirasını mı, otobüs parasını mı karşılayacak? Onların büyüme modeli vicdansız büyüme modeli, bizim büyüme modelimiz refahı tabana yayma modelidir.

REFAHI TABANA YAYACAĞIM

Son bir şey söyleyeceğim, neden vicdansız büyüme modeli diyorum. Türkiye'nin nüfusunun yüzde 1'i servetin yüzde 39'una sahip. Diyorlar ya kaynağı nereden bulacaksın diye: Refahı tabana yayacağım...

Sizin önünüzdeki engelleri kaldıracağız. Kim dedi adam yerine koymuyorlar diye? Onlar adam yerine koymayabilir, bizim başımızın tacısınız. Hiç kimseyi inancından ötürü siyasete malzeme yapmayacağız, yaşam tarzından ötürü siyasete malzeme etmeyeceğiz. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın tacıdır."