Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya konuşması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Antalya kampında açıklamalarda bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

''NEDEN SADECE TÜRKİYE'DE VAR''

''Yer altında iş cinayetleri var, ülkenin Cumhurbaşkanı Başbakanlık döneminde 'Zaten bu işin fıtratında var' diyor. Bu işin fırtatında varda neden sadece Türkiye'de var? Bu neyi gösteriyor devletin akılla yönetilmediğini gösteriyor. Akılla yönetmezseniz böyle felaketlere davetiye hazırlarsınız.

BENİM GÖREVİM SİZLERE DOĞRUYU ANLATMAK

Benim görevim sizde doğruları anlatmak. Ben bunu anlattığımda AK Partiye oy verenler alınabilir. Benim sözüm oy verenlere değil. Ülke yönetimi sorun üretiyor. Oturup hep beraber düşüneceğiz devleti akılla yönetenlere teslim edeceğiz.

Taşeronda çalışan kardeşim senin hakkını bir tek CHP savunuyor. Şimdi senin oyunu, senin kararını bekliyor. Zaman güç birliği yapma zamanıdır. Niçin? Ülkeyi akılla yönetmek için.

BECEREMEDİM DEYİP ÇEKİLECEKSİN

Cumhuriyet hazinedir, erdemdir diyoruz. Cumhuriyet elden giderse o koltuktan ayrılacaksın kardeşim. Yer altında umutla beklediğimiz işçilere saygı duyuyorsan bu ülkeden çekileceksin ben beceremedim diyeceksin. Burada ölen işçilerin sorumluluğu bana aittir diyecek, çekileceksin.

MADENCİ KARDEŞİM AKLINI KULLANMAK ZORUNDASIN

Madenci kardeşlerime sesleniyorum senin hakkını kimler savundu kimler savunmadı sen bunu öğrenmek ve hesabını sormak zorundasın sen de aklını kullanmak zorundasın. Senin siyasi çıkarlarını savunan partinin yanında olmak zorundasın.

GELİN BÜTÜN YASALARI DEĞİŞTİRELİM

Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırdık. İlk kez dünya tarihinde bir tek parti kendi özgür iradesiyle çoğulcu sisteme çok partili sisteme geçti. İktidarı kaybetmeyi zafer olarak değerlendirdi. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırdığınızda ortak akılla devletin daha iyi yönetebileceğiniz topluma sunuyorsunuz. Düne kadar vesayetten şikayet ediyordu bunlar. Kendilerine dedik ki vesayetten mi bahsediyorsunuz, gelin 12 Eylül’de yapılan bütün yasaları değiştirelim. Ne yaptılar bu talebimizi görmediler. Yeni bir vesayet var demokrasimizin üstünde. Şu soru soruluyor bu kadar haksızlığı yapan bu kadar işsizliği görmezlikten gelen, 100 binlerce öğretmeni atamayan bir yapı içinde nasıl olur da bunlar iktidar oluyorlar. Neden iktidar oluyorlar? Çünkü toplumu inanç,. Etnik kimlik, yaşam tarzı bağlamında ayrıştırıyorlar. Toplumu bölüyor ve özgürce düşünmesinin önüne set çekiyorlar. Ortaçağa dönüş yaptık. İnanç, etnik kimlik ve yaşam tarzı üzerinden siyaset toplumu böldü.

HEP BERABER KARŞI DURACAĞIZ

Sokaktaki vatandaş bunu görmezden geliyor. O zaman bize görev düşüyor. Bu siyaset ülkeyi bölüyor ve buna hep beraber karşı duracağız ve durmak zorundayız. Yargı ile oynuyorlar sopa olarak kullanıyorlar. Biz hakimi, savcıyı ne diye bilirdik. Savcı haksızlığa uğrayan vatandaşı savunuyordu. Kimse kusura bakmasın, hırsızları savunan savcılar çıktı. Sürçe Deniz Feneri ile başladı. Hırsızı savuşturan savcıyı soruşturdular. Şimdi 17-25 Aralık sürecini kapatıyorlar. İstediği kadar kapatsınlar bir tek CHP’li dahil hayatta kalsa siz bu dosyayı kapatamayacaksınız. Yargı ile oynuyorlar sopa olarak kullanıyorlar. Biz hakimi, savcıyı ne diye bilirdik. Savcı haksızlığa uğrayan vatandaşı savunuyordu. Kimse kusura bakmasın, hırsızları savunan savcılar çıktı. Sürçe Deniz Feneri ile başladı.

Hırsızı savuşturan savcıyı soruşturdular. Şimdi 17-25 Aralık sürecini kapatıyorlar. İstediği kadar kapatsınlar bir tek CHP’li dahil hayatta kalsa siz bu dosyayı kapatamayacaksınız. Şimdi yeni bir yasa getirdiler. Diyorlar ki bundan sonra soruşturma açmamız için makul şüphe yeter. Nedir bu. E ben senden, şüpheleniyorum. Makul şüphe varsa senin malvarlıklarına el koyabilirim diyor. Yetiyor mu yetmiyor. Makul şüphe senin mal varlıklarını el koyacağım, seni tutuklayacağım sonra avukat tutacaksın. Sonra gizlilik kararı vereceksin avukat bile bilmeyecek ne olduğunu. Böyle bir şey olabilir mi? Dosyayı avukata gösterme. Adı ileri demokrasiymiş bunun. Bu Hitler’in bile aklına gelmemişti. Kim buna karşı çıkıyor? CHP.

BU HÜKÜMETİN ÖMRÜ BİTMİŞTİR

Bu hükümetin ömrü bitmiştir. Halkına baskı yapan iktidarı ömrü bitmiştir. Kanunlarla hiçbir baskıcı hükümet ayakta kalmamıştır. Yeni bir süreç başlamıştır Türkiye’de. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum: otur düşün ve karar ver…