Kırşehir'de dükkanı yakılan esnaftan anlamlı pankart
Ajanslar

Kırşehir'de dün terör protestoları sırasında 4 işyerinin yakılması, 13 işyerinin cam ve çerçevelerinin indirilmesinin ardından kente sessizlik hakim oldu. Yakılan ve tahrip edilen işyerlerindeki zarar belirleme çalışmaları başlarken, olaylarla ilgili 30 kişi gözaltına alındı.

KIRŞEHİR HALKI SORUMLU DEĞİL

Öte yandan terörü protesto olayları sırasında yakılan işyerleri arasında bulunan konfeksiyon mağazasının sahipleri Servet ve Hüseyin Beydoğan kardeşler, olaylardan Kırşehir halkının sorumlu olmadığını söyledi.

Kırşehir'de dükkanı yakılan esnaftan anlamlı pankart

"YÜZYILLARDIR BİR BÜTÜNÜZ"

Kentte sahibi oldukları işyerinin 75 yıldır faaliyette olduğunu, babaları İhsan Beydoğan’dan işi devraldıklarını belirten Beydoğan kardeşler, yakılan konfeksiyon mağazasına birinde ‘Yüzyıllardır bir bütünüz ve bir bütün kalacağız’ yazılı olan iki pankart astı. Diğer pankartta ise şu ifadeler yer aldı: “Mağazamıza yapılan bu saldırı Kırşehir halkı tarafından değil, şehrimize dışarıdan gelen ve ülkemizi iç savaşa sürüklemeye çalışan provokatörler tarafından yapılmıştır.”

Kırşehir'de dükkanı yakılan esnaftan anlamlı pankart

"KARDEŞÇE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Olayları, Türk- Kürt kardeşliğine, altına atılan bir ateş olarak gördüklerini belirten Servet Beydoğan, “İnşallah bundan sonraki süreçlerde böyle devam etmez, buna izin vermeyeceğiz. Mağazamıza devam edeceğiz. Bu şehir hepimizin. Kardeşçe yaşayacağız, yaşamaya da devam edeceğiz. Toplumu germemek lazım, kutuplaştırmamak lazım. Bunu biz bir eğitim zayiatı olarak görüyoruz. Bütün halkımız sağduyulu olsun” dedi.

Kırşehir'de dükkanı yakılan esnaftan anlamlı pankart