Konya'da askeri uçak düştü

Genelkurmay Başkanlığınca, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi.

KAZANIN NEDENİ BİLİNMİYOR

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 112'nci Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için havalandığı, uçağın saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı kaydedildi.

Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı bildirildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Uçağın düşmesi sonucu şehit olan pilotların isimlerinin Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı olduğu öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN ENSONHABER'E AÇIKLAMA

Telefonla ulaştığımız Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi kazaya ilişkin sorularımız üzerine Ensonhaber'e detaylı açıklamalarda bulundu.

Buna göre, uçağın karadan havaya SAM füzelerinden kaçış manevraları yaptığı sırada düştüğü değerlendiriliyor.

HER İKİ ŞEHİT DE DENEYİMLİYDİ

Her iki şehidin deneyimli öğretmen pilotlar olduğu belirtilirken; şehit pilotlardan Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın 28 kez, Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın ise 53 kez aynı parkurda eğitim uçuşu gerçekleştirdiği ifade edildi.

DÜŞÜŞ NEDENİ İÇİN HEYET RAPORU BEKLENİYOR

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişklier Dairesi ayrıca, düşüş nedeninin kaza kırım heyetinin konuyla ilgili incelemelerinin ardından belli olacağını vurguladı. Teknik raporun tamamlanmasının ardından detaylara ulaşılacağı belirtildi.

Öte yandan Genelkurmay'ın kaza kırım raporu tamamlanmadan dayanaksız ve mesnetsiz iddialardan dolayı üzüntülü olduğu ifade edildi.

Konya'da askeri uçak düştü VİDEO

ERDOĞAN ÖZEL'İ ARADI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Konya'da düşen askeri uçakta bulunan iki pilotun şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i arayarak, bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'e taziyelerini iletti.

İLK GÖRÜNTÜLER

Konya'da askeri uçak düştü

Konya'da askeri uçak düştü

Konya'da askeri uçak düştü

Konya'da askeri uçak düştü

Konya'da askeri uçak düştü

Konya'da askeri uçak düştü