Kral Abdullah tahtını kime bırakacak

Kral Abdullah tahtını kime bırakacak

Suudi Arabistan’ın 90 yaşındaki Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in kötüleşen sağlık durumu nedeniyle tahtı bırakmaya hazırlandığı öne sürüldü. Yılbaşında nefes alma zorluğu çekmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan Kral Abdullah'ın tahtını da devretme hazırlığında olduğu konuşuluyor.

TAHTI KİME BIRAKACAK?

Tahtın ağabeyden kardeşe geçtiği krallık sisteminde Kral Abdullah'ın ülke yönetimini iki kardeşinden birine bırakması gerekiyor. Bunlardan birincisi Kral Abdullah'ın daha önce varisi olarak belirlediği kardeşi Prens Salman bin Abdülaziz el Suud.

Ancak 78 yaşında olan Prens Salman'ın bunama hastalığına yakalandığı, bu nedenle de gerçekte yönetimin diğer Veliaht Prens Mukrin Bin Abdulaziz’de olacağı da konuşulan iddialar arasında.

Kral Abdullah tahtını kime bırakacak
(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın)

BİR SONRAKİ NESİL İÇİNDE ÇEKİŞME VAR

The Economist'in haberine göre Suudi Arabistan'da gerçekleşecek taht değişikliği konusunda sıkıntı bir sonraki jenerasyonlarda ortaya çıkacak. Çünkü yeni nesil prenslerin hepsi taht için birbirleriyle yarış içinde.

Bunların arasında Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve Sudairi hattının üyesi Muhammad bin Nayef, Kral Abdullah'ın Ulusal Muhafızlık Başkanı olan oğlu Miteb ve Mekke valisi olan oğlu Mishaal de var.