Londra'da güvenlik alarmı
REUTERS

İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento binası dışındaki bariyerlere bir aracın çarpmasının ardından olay yerine polis sevk edilirken, İngiltere Basın Derneği araç sürücüsünün tutuklandığını bildirdi.

Londra'da güvenlik alarmı

Parlamento Meydanı, Millbank ve Victoria Tower Gardens çevresindeki caddeler polis kordonu altına alınırken, alanda çok sayıda silahlı polis görevlisi bulunuyor.

Londra'da parlamento bariyerlerine aracın çarpma anı VİDEO

POLİSLERDEN YOĞUN GÜVENLİK

Güvenlik güçlerinden yapılan açıklamaya göre yerel saatle 07:37’de araç Parlamento binasının dışındaki bariyerlere çarptı. Parlamento binasının etrafı çelik ve betondan inşa edilmiş güvenlik bariyerleriyle çevrili.

Londra'da güvenlik alarmı

Hiçbir yaralının hayati bir tehlikesi olmadığını belirten güvenlik güçlerine göre olayın bir terör saldırısı olup olmadığı henüz belirlenmedi.

Londra'da güvenlik alarmı

BAZI TREN HATLARI KAPATILDI

Basın mensupları ve olay yerine yaklaşmaya çalışan kişiler Terör Eylemi polis şeridi olarak da bilinen mavi şeritle çevrili alanın dışına çıkartıldı.

Londra'da güvenlik alarmı

Londra toplu taşıma otoritesi Transport for London, Westminister tren istasyonu giriş ve çıkışlara kapatıldığını, sadece hatlar arası aktarmalarda kullanılabileceğini söyledi.

TERÖR ŞÜPHESİYLE YAKLAŞILIYOR

Öte yandan, yaşanan olayın ardından basın mensupları ve olay yerine yaklaşmaya çalışan kişiler ise 'Terör Eylemi polis şeridi' olarak da bilinen mavi şeritle çevrili alanın dışına çıkartıldı.

Londra'da güvenlik alarmı

Polis, olayın terör eylemi olarak değerlendirildiğini ve 20'li yaşlarındaki sürücünün güney Londra'daki bir polis karakolunda gözaltında tutulduğunu söyledi. Polis tarafından yapılan açıklamada ayrıca sürücü için "Terör suçları şüphesiyle tutuklandı" ifadelerini kullandı. Yapılan araştırmalar sonucunda, sürücünün yanında başka birinin bulunmadığı ve aracında yapılan aramada herhangi bir silah bulunmadığı kaydedildi.

Londra'da güvenlik alarmı VİDEO