Macaristan mültecilerin beklediği garı ulaşıma kapattı
İHA

q

Macaristan, ülkenin başkenti Budapeşte’de Avrupa’ya göç etmeye çalışan mültecilerin bir süredir konakladığı Doğu Garı’nı bu sabah saatlerinde ulaşıma kapattı. Yetkililer, Macaristan hükümetinin pasaportu veya kimliği bulunan Suriyeli mültecilerin Almanya’ya ve Avusturya’ya gitmesine izin vermesinin ardından bugün Doğu Garı’nda kalan sığınmacılardan garı boşaltmalarını istedi.

MÜLTECİLER PROTESTO GÖSTERİSİ YAPTI

Macaristan Devlet Demir Yolları (MAV) tarafından yapılan açıklamada Suriyeli mültecilerin Almanya’ya giden trenlere alınmayacağı açıklanınca şoka uğrayan mülteciler protesto gösterisi yaptı.

Olay yerine gelen yüzlerce polisten oluşan Macar çevik kuvvet ekipleri gösteriye izin vermezken, 1,5 saatlik süren mücadeleden sonra mültecileri garın dışına çıkarmayı başardı.

Macaristan mültecilerin beklediği garı ulaşıma kapattı- İZLE

VİZESİ OLMAYAN YOLCULARA İZİN VERİLMEYECEK

Macar polisler gara giren girişleri kordon ve polis gücüyle tamamen kapatırken, sadece normal tren yolcularının girmesine izin vermeye başladı. MAV sözcüsü, Almanya ve Avusturya seferi yapan trenlerin gecikmeli de olsa hareket edebildiğini, AB vatandaşı ya da pasaportlarında Shengen vizesi olmayan yolcuların bu trenlere binmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Macaristan mültecilerin beklediği garı ulaşıma kapattı

AVRUPA BİRLİĞİ KURALLARI UYGULANIYOR

Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs ise, garın kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, hükümetin Avrupa Birliği kurallarını uyguladığını, pasaportu veya Schengen vizesi olmayan sığınmacıların Avrupa’ya gidemeyeceğini bildirdi.

Macaristan mültecilerin beklediği garı ulaşıma kapattı

150 BİNİ AŞTI

Öte yandan dün Macaristan’a illegal yollardan giren mülteci sayısının bin 800 olduğu, son 2 aydan bu yana Macaristan’a illegal yollardan giren mülteci sayısının 150 bini aştığı açıklandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)