Madenciden Bakan Çelik'i şaşırtan iddia

Madenciden Bakan Çelik'i şaşırtan iddia

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında 14 kişiyle en çok kaybı veren İzmir'in Kınık İlçesine bağlı Köseler Mahallesi'nde taziye ziyaretlerinde bulundu, köylülerle sohbet etti.

Madenciden Bakan Çelik'i şaşırtan iddia

BAKANI ŞAŞIRTAN İDDİA

Bakan Faruk Çelik, taziye ziyaretinin ardından Köseler Camisi'nde ikindi namazını kıldı. Bakan Çelik, namazın ardından tekrar köylülerle bir araya gelip, bir süre sohbet etti. Madende 2.5 yıldır çalışan 23 yaşındaki Mustafa Gülenç, olaydan sonra kurtarma çalışmasına katıldığını söyleyip ciddi iddialarda bulundu. Gülenç ve madendeki çalışma arkadaşları, "İki üç haftadan beri yerin altından sıcak kömür çıkıyordu, ama ilgilenen olmadı. Üretim durdurulmadı. Kömür ayakta kızışma yapıyordu. Olaydan, 2 hafta önce bunu hissettik. Emniyetçilerde gelip görüyordu. Emniyetçi gelip, 'boşaltın burayı' diyordu. Üretim amiri ise 'üretim devam edecek' diyordu. Yani ihmal amirlerde" dedi.

''BUNLARI BİR NOT ALSANIZ YA''

Bakan Çelik ise bu iddialar karşısında, "Allah Allah, bunları bir not alsanız ya. Yani sizin yüzünüz yanıyor muydu, tavanlardan mı sıcak geliyordu. O zaman yangın aşağıdan çıktı demek ki. Çok farklı bir şey bu" dedi. Bakan Çelik, işçileri dinleyip bir takım sorular sordu ve beraberindekiler daha sonra mahalleden ayrıldı.