Mehmet Şimşek: Büyüme rakamları oldukça iyi
ensonhaber.com

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Habertürk canlı yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ekonomisinin büyüme rakamlarını değerlendiren Şimşek, ekonomide büyümenin devam edeceğini ifade etti.

"BİRÇOK ŞOKA RAĞMEN..."

"Türkiye birçok şoka rağmen, 2007 sonrasında küresel krizin yanında içeride yaşadığımız çok büyük şokları ele aldığımız zaman Türkiye 2002-2016 döneminde yüzde 5.7 civarında büyüdü.

Mehmet Şimşek: Büyüme rakamları oldukça iyi

"YÜZDE 5 BÜYÜME OLDUKÇA İYİ"

1923 ile 2002 arasında yüzde 4.5 civarında büyümüş. Türkiye'de çok güçlü büyüme performansı söz konusu. Geçen sene için konuşuyorum, yavaşladı.

"BÜYÜME DEVAM EDECEK"

Yüzde 5 büyüme bu şartlarda oldukça iyi. Türkiye'deki istihdama bakarsanız, yatırımlar toparlanmaya başladı, bütün bunları birarada değerlendirirsek büyüme devam edecek. Büyüme 5-6 arası olacak. Türkiye bu anlamda büyük direnç gösterdi.

Kısa vadede şartlar, sıkı bir para politikasına mecbur kılınmıştır. Orta vadede bunu aşacağız. Bunu aşmanın yolu yapısal reformlardır. 12 aylık bir fırsat penceresi var şu anda.

Mehmet Şimşek: Büyüme rakamları oldukça iyi

"HARIL HARIL MUTFAK ÇALIŞMASI YAPIYORUZ"

Rahat olarak, reformlar peşinde koşacağımız bir 12 aylık süremiz var. Harıl harıl mutfak çalışması yapıyoruz. Ekim ayında bir tasarı gidecek Meclis'e. Kitle fonlaması olacak içerisinde. Birçok konu gidecek. Amaç, Türkiye'nin dış tasarruf bağımlılığını azaltmak. Türkiye dimdik ayakta. Türkiye bugün çok farklı ve kötü durumda olabilirdi. Bizim de belki benzer sorunların 3'te 1'ini yaşamadılar. Onlar beceremediler. Çünkü Türkiye'deki dinamizm yok orada. Büyüme noktasında gelişmeler beni bile şaşırttı.

Uzun vadede büyüme potansiyelimizn değiştiğine zerre kadar emaye yok. 2018-2019'da yüzde 5 gibi bir büyüme yakalarız."