Melih Gökçek: Cumhuriyet o karikatürle tahrik edecek

Melih Gökçek: Cumhuriyet o karikatürle tahrik edecek

Fransa'nin başkenti Paris'te, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürü yayınlayan mizah dergisi Charli Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin öldüğü terör saldırısının Türkiye'de yankıları sürüyor.

"CUMHURİYET'İN TAHRİKLERİNE KANMAYIN"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından paylaştığı mesajında Cumhuriyet Gazetesi'nin o karikatürü yayınlayacağını belirterek uyarılarda bulundu:

"Cumhuriyet Gazetesi, Peygamberimizin (S.A.V.) karikatürünü basarak Türkiye'yi tahrik etmeye çalışacak.

Sevgili Twit alemi. Kesinlikle Cumhuriyet Gazetesi'nin oyununa düşmeyelim. Gayeleri, kendilerine bir saldırı yapılmasını sağlamak ve dünya kamuoyuna Müslümanları saldırgan göstermek. Muhtemelen bu, yurt dışından beynelmilel güçlerle işbirliği yapılarak hazırlanan bir tezgah. Türkiye'den Cumhuriyet Gazetesi'nde bir saldırı olmazsa, büyük ihtimalle yurt dışından satın alınmış ajanlara aynı şeyi yaptıracaklar. Bu konuda çok ciddi endişelerimiz var. Kesinlikle ama kesinlikle provokasyona düşmeyelim.

Birincisi, protestolarımızı Twitter üzerinden gösterelim. İkincisi, herkes inancına yapılan saldırı dolayısıyla mahkemeye başvursun.

Tekrar ediyorum. Bu haince tezgaha tahrik olup gelmeyelim. Bu İslam düşmanlarının oyunlarını bozalım. Cumhuriyet Gazetesi'ni protesto ediyorum!"

Melih Gökçek: Cumhuriyet o karikatürle tahrik edecek Video

Melih Gökçek: Cumhuriyet o karikatürle tahrik edecek