Merkel'den Halep açıklaması
AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında, zirvedeki görüşmelerde ağırlık konularından birinin de Suriye’deki gelişmeler olduğunu belirterek, burada Suriye rejiminin ve Rusya'nın saldırılarının kınandığını ifade etti.

SALDIRILAR BARBARCA

Saldırıların tamamen durmasını, kalıcı ateşkesin ve insani yardımların ülkeye girişinin sağlanmasını talep ettiklerini söyleyen Merkel, Halep'e yönelik saldırıları "barbarca" olarak niteledi.

Merkel'den Halep açıklaması

"İNSANLIK DIŞI BİR ŞEY"

"Halep’te yaşananlar gerçekten insanlık dışı bir şey. Görüntüleri gördüğünüzde söyleyecek söz bulunamıyor." diyen Merkel, dünyanın bu saldırıların son bulması için elinden gelini yapması gerektiğini kaydetti.

RUSYA'YA YAPTIRIMLAR

Merkel, Rusya'ya yönelik olası yaptırımlara da değinerek "Hiç bir opsiyonu masadan kaldırmıyoruz." şeklinde konuştu.

AB'nin de Suriye’deki şu anki durumun devam etmesi halinde tüm opsiyonları açık bıraktığını anımsatan Merkel, insan hakları ihlallerinin sürmesi durumunda sorumluların bundan mesul tutulacağını kaydetti.

DAHA SERT BİR İFADE..

Zirvenin sonuç bildirgesinde, Rusya'ya yönelik olası yaptırımlar konusunda yer alan ifadenin yumuşatıldığını belirten Merkel, kendisinin daha sert ifadeyi tercih ettiğini vurguladı.

Suriye’de kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini dile getiren Merkel, Almanya'nın Fransa ile Suriye’deki gelişmeleri yakından takip edeceğini kaydetti.

2 GÜN ÖNCEKİ GÖRÜŞME..

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 2 gün önce Ukrayna’nın doğusundaki krize çözüm bulmak amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin’deki zirve toplantısında bir araya gelmişti.

Merkel'den Halep açıklaması

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)