Merkel'in danışmanı Maliye Bakanı olacak
ensonhaber.com

Almanya'da bir yandan hükümetin kurulması'nın 2018 yılına sarkabileceği söylentileri yayılırken, diğer yandan da hükümeti oluşturucak bakan isimleri üzerinde çalışılıyor.

MERKEL'İN DANIŞMANI MALİYE'NİN BAŞINA

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yakın danışmanı Peter Altmaier'in, görevini bırakacak olan Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin yerine vekalet edeceği bildiriliyor.

Sueddeutsche Zeitung gazetesi bugün verdiği haberde kaynak göstermedi ancak Merkel'in bu konuda kararını verdiğini belirtti. Schaeuble'nin yeni yasama döneminde Alman parlamentosunun başkanlığı görevini kabul ettiği Çarşamba günü açıklanmıştı.

Merkel'in danışmanı Maliye Bakanı olacak

Bu adım, maliye bakanlığının başka bir partiye verilmesini mümkün kıldığı için, bir koalisyon hükümetinin kurulmasını da kolaylaştırıyor.

KOALİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Merkel'in, geçen Pazar günü yapılan genel seçimleri kazanan muhafazakar partisi, iş dünyasının çıkarlarını savunan Hür Demokratlar ve çevreci Yeşiller Partisi ile koalisyon yapabilir.

Merkel'in danışmanı Maliye Bakanı olacak

Seçime ikinci sırayı alan Sosyal Demokratlar, muhalefette kalmayı tercih ederken, koalisyon ortağı olma ihtimallerinin bulunmadığı görülüyor.