Milli Piyango özelleştirme ihalesi

millipiyango

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesine ilişkin ihale sona erdi.

NET ŞANS-HİTAY ORTAK GİRİŞİM GRUBU İHALEYİ KAZANDI

Açık artırmayı Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu 2,755 milyon dolar ile kazandı. Bilyoner'in yüzde 50 ortağı Emin Hitay, Milli Piyango ihalesine Net Holding ve ABD'li Scientific Games'le birlikte katılmıştı.

İHALEYİ ÜÇ ŞİRKET ALDI

İhaleyi kazanan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu üç şirketten oluşuyor. Net Şans Net Holding'in Milli Piyango ihalesine girmek için kurduğu bir şirket.

Hitay Ortak Girişim Grubu ise iki şirketten oluşuyor. Ortak Girişim Grubu'nun şirketlerinden biri Emin Hitay'ın sahibi olduğu Hitay Holding. Hitay OGG'nin arkasındaki diğer şirket ise ABD'li Scientific Games. Yani bu konsorsiyumun içerisinde aslında üç şirket var.

AÇIK ARTIRMA BAŞLANGIÇ TUTARI 2,350 MİLYON DOLARDI

İhalenin ilk elemesiz turunda teklif 2,2 milyon doları aşarak, açık artırmaya geçilmişti. Açık artırmanın başlangıç tutarı 2,350 milyon dolar, aralık 5 milyon dolar şeklinde olmuştu.

İHALE NASIL İLERLEDİ

Açık artırmaya Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu ile ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu arasında devam edilirken, 3'üncü mola verildi. Her molada teklifler yükseldi. 2,350'den başlayan teklif 2,695 milyon dolara kadar yükselmişti.

Milli Piyango özelleştirme ihalesi

İHALEYE KATILAN GRUPLAR

Milli Piyango İdaresine ait olan şans oyunları lisansının 10 yıl süre ile topluca verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesine, Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu, Turkish Lottery Holding B.V'nin teklif vermişti.

ÖDEME PRİMLERİ VE BENZERİ HER ŞEY BU ORANA DAHİL OLACAK

Lisans sahibinin, lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak. Milli Piyango İdaresinin sahip olduğu yazılım, donanım ve oyun terminalleri gibi hiçbir varlık, lisansın ve özelleştirmenin konusu olmayacak.

Milli Piyango özelleştirme ihalesi

2012'DE ŞANS OYUNU SATIŞ GELİRLERİ 2 MİLYAR OLMUŞTU

Lisans sahibi, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabilecek. Milli Piyango'nun şans oyunu satış gelirleri 2012'de 2 milyar 215 milyon lira olmuştu.