Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Riyad ziyareti
AA

SİSİ

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, İspanya ziyaretinin ardından Kahire’den Suudi Arabistan’a geçti. Sisi'nin, Kral Selman bin Abdulaziz'in yanı sıra Veliaht Prens Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz ve Veliaht yardımcısı Prens Muhammed bin Selman ile de görüştüğü belirtildi.

ORTAK HAREKET KONUSUNDA ANLAŞMA

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, "Arap ülkelerine yönelik müdahale girişimleri" karşısında ortak hareket etme konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Riyad ziyareti

BÖLGESEL GELİŞME ANA GÜNDEM

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin Suudi Arabistan'a yaptığı 1,5 saat süren kısa ziyareti esnasında, Yemen'deki gelişmeler, ülkenin birliği ve kurumlarının meşruiyetinin korunması konusu başta olmak üzere Arap ülkeleriyle ilgili ve bölgesel gelişmelerin görüşmenin ana gündem maddesini oluşturduğu aktarıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Riyad ziyareti

ARAP MİLLİ GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR ARTACAK

Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki tarihi ve sağlam ilişkilere vurgu yapılan açıklamada, iki ülke arasında koordinasyon ve istişarenin güçlendirilmesi, Arap-İslam dünyasının maslahatı için yapılacak çalışmalar ve Kızıldeniz'in maruz kalacağı muhtemel bir zarar karşısında da dayanışma içinde olunması konularının ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, kaynağı ne olursa olsun kardeşler arasında bölünme ve fitne yayma suretiyle, Arap ülkelerine yönelik herhangi bir müdahale girişimi karşısında birlikte mücadele etme konusunda fikir birliğine varıldığı, Arap milli güvenliğinin korunması için çabaların daha da güçlendirileceği ifade edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Riyad ziyareti

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Riyad ziyareti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)