Necdet Özel TSK'yı karalıyor deyip mahkemeye gitti

Necdet Özel TSK'yı karalıyor deyip mahkemeye gitti

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, dün gece A Haber'de Mehmet Ali Önel'in yönetimindeki Deşifre programı 'paralel yapı’nın TSK'yı yıpratma operasyonunu konuşulduğu programla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Ardından açıklamaya yönelik ek bilgi notu yayınlanarak programda konuk olan Emekli Yarbay Mustafa Dönmez'in ismi verildi.

"ŞAHSIM VE SİLAH ARKADAŞLARIMI HEDEF ALDI"

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in yaptığı açıklama şöyle:

"21 Kasım tarihinde bir televizyon programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçek ile hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsım ile ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

Mustafa Dönmez: Necdet Özel'e Cemaat'ten hiç eleştiri gelmez İZLE

O KİŞİ MUSTAFA DÖNMEZ

Genelkurmay Başkanlığı, sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile ilgili ek bir notu, basın ile paylaştı. Basın notunda Genelkurmay Başkanı adına gönderilen kısa açıklamada kast edilen kişinin Emekli Yarbay Mustafa Dönmez olduğu ifade edildi.

"CEMAAT NECDET ÖZEL'İ ELEŞTİRMEZ"

TSK'nın açıklama yapması neden olan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı programda Emekli Yarbay Mustafa Dönmez, askere paralel kumpas kurulduğunu söylemiş, Necdet Özel'i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. "Necdet Özel'e Cemaat'ten hiç eleştiri gelmez" diyen Dönmez, bu konuyla ilgili yüzlerce sayfa anlatabileceğini söylemişti. Dönmez ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar'a da Cemaat'ten eleştiri gelmediğine dikkat çekmişti.

Programın sunucusu Mehmet Ali Önel de görevde bulunan komutanlarla ilgili konuşulmasının doğru olmadığını söylemişti.