Nurettin Canikli'den zehirli ayakkabı açıklaması

canikli

Çin'den gelen ayakkabılarda kanserojen madde belirlendi ve imhaya götürülen kutuların içindeki ayakkabıların değiştirildiği ortaya çıktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli piyasaya binlerce zehirli ayakkabı sürüldüğü iddialarını doğrulayarak "Maalesef bu eşya iç piyasaya satılmış görünüyor. Ne kadarı piyasaya sürüldü ona bilemiyoruz. Bazı marka isimleri var ama aynı markanın sağlıklı ürünleri de var. Marka ismi belirtmek sıkıntı yaratabilir. Ayakkabılarla ilgili yoğun bir şekilde raftan ürün numunesi alarak çalışma yapıyoruz. İmha edilmesi gereken 33 bin çift ayakkabı var" dedi.

''MUHTEMELEN ÇOK UCUZA SATIYORLAR''

Canikli vatandaşları da bu ürünlerle ilgili uyararak "Muhtemelen çok ucuz fiyata satıyorlar. Normal bir ayakkabının fiyatı bellidir. Vatandaşın çok ucuza satılan mallar noktasında çok dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli basın mesuplarına açıklama yaptı.

''MALLAR ELLERİNDE PATLADI''

Piyasaya kaçak yollardan binlerce zehirli ayakkabı sürüldüğü iddialarıyla ilgili konuşan Canikli şunları söyledi: ''Gümrük kapıları artık çok sıkı denetleniyor. Bu işi yapmak isteyenler dışarıdan getirip ve çıkarmak istedikleri mal karşılığında başka mal koymak zorundalar. Ancak şu anda bunu yapamıyorlar ve bu mallar adeta ellerinde patlamış durumda.''