Olga Laiuk: İşgalciler gelirse silahımı alır giderim

lauk

Muratpaşa Belediyespor'un Ukraynalı sağ Oyunkurucusu 30 yaşındaki Olga Laiuk, 4 sezondan bu yana formasını giydiği 'Paşa'nın Melekleri' olarak adlandırılan takımında bu yıl da şampiyonluğa ulaşmayı hedefledi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de dünyaya gelen ve 10 yaşında hentbola duyduğu merakla okulundaki seçmelere katılan Olga, ülkesinde oynadığı takımlarda şampiyonluk kazandıktan sonra İspanya ve Fransa'daki takımların formalarını giydi. Ukrayna milli takımında da oynayan Olga, plaj hentbolunda iki kez dünyanın en iyi sağ kanat oyuncusu seçildi.

Olga Laiuk: İşgalciler gelirse silahımı alır giderim

BAŞARILI SPOR KARİYERİ

Antalya'da spor kariyerini Muratpaşa Belediyespor'da başarıyla sürdüren Ukraynalı hentbolcu, takım arkadaşlarıyla üst üste 3 kez lig şampiyonluğu yaşadı. Avrupa Kupası Finali'nde oynayan, 2 kez Türkiye Kupası ile Süper Kupa'yı kazanan Olga, Türkiye'de de en iyi sağ oyun kurucu seçildi. Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde 2013-14 sezonunda en iyi kadın sağ oyun kurucu 3 sporcu arasında yer alan Olga Laiuk'un, bu sezon Türkiye Kupası ve ligde başarı hedefleyen takımında performansıyla önemli rol oynaması bekleniyor.

Olga Laiuk: İşgalciler gelirse silahımı alır giderim

"POLİTİK NEDENLERLE GENÇLER ÖLÜYOR"

Ülkesindeki iç savaşı gazete haberlerinden ve ailesi ile görüşmelerinden takip ettiğini anlatan Olga Laiuk, ateşkes ilan edilmesine rağmen bazı bölgelerde savaşın devam ettiğini söyledi. Politik nedenlerden dolayı genç insanların ölmesine anlam veremediğini söyleyen Olga Laiuk, ülkesinde yaşanan iç savaşın çok kötü sonuçlara yol açtığını, olayların kısa sürede bitmesini ümit ettiğini anlattı.

"SİLAHI ALIR GİDERİM"

Politik anlamda Rusya yanlısı olmadığını belirten Olga, şöyle konuştu: "Gazetelerde savaşın bittiğini okuyorum. Ama gerçek hayatta savaş devam ediyor. Ne zaman ki Kiev'e ulaşırlar ben de silah alır giderim. Çünkü benim ailem Kiev'de. Annemle telefonla konuşuyorum, olayların devam ettiğini anlatıyor. Politik anlamda Rus yanlısı değilim." Kiev'de anne ve babasının yaşadığı bölge yakınında olay çıkmadığını aktaran Olga, Rus dostlarının bulunduğunu, hatta anneannesinin de Rusya'da yaşadığını dile getirdi.

ANTALYA VE TÜRK YEMEKLERİ SEVGİSİ

Antalya'da ve formasını giydiği takımda mutlu olduğunu dile getiren Olga, Türk yemeklerini çok sevdiğini söyledi. Olga, Antalya'nın ülkesi gibi soğuk olmadığını, fırsat buldukça denize gittiğini ve şehri çok beğendiğini ekledi.

Olga Laiuk: İşgalciler gelirse silahımı alır giderim