Paris metrosunda nefes almak sağlığa zararlı
AA

paris

Kirlilikten en çok Paris metrosunun da içinde bulunduğu İle de France bölgesindeki metro ağlarında çalışan 26 bin kişinin etkilendiği belirtilen haberde, hava kirliliğinin metronun altyapısının eski olmasından kaynaklandığı kaydedildi.

Le Monde gazetesinde yer alan habere göre, hava kirliliği ölçüm verilerine göre, 4 Temmuz'da metro içinde metreküp başına 438 mikrogram ölçülen zehirli partikül miktarı, aynı saatlerde açık havada metreküp başına 27 mikrogram olarak ölçüldü.

YOLCULAR UYARILDI

Fransız İşçileri Demokratik Konfederasyonu, dağıttığı el ilanlarında metroda havadaki zehirli parçacık miktarının çok yüksek olduğuna dikkati çekerek yolcuları uyardı.

El ilanında, "Metrolarda nefes almak, sağlığı ciddi şekilde tehlikeye sokmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Çevre kirliliği konusunda önemli taahhütlerde bulunulan Paris İklim Zirvesi'ne ev sahipliği yapan şehrin yönetimi, hava kirliliği konusundaki önlemlerini artırmaya çalışıyor.

DİZEL ARAÇLAR YASAKLANACAK

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, geçen yıl Meksika'da yapılan C40 belediye başkanları zirvesinde 2025'e kadar dizel araçları Paris'te yasaklama taahhüdünde bulunmuştu.

Paris'te hava kirliliği oranının arttığı dönemlerde, şehirde tek ve çift plaka uygulamasına geçiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde kanserden ölümlerin en önemli sebebinin hava kirliliği olduğunu bildirmişti. Dizel araçların yaydığı azot oksit gazlarının, insan sağlığı açısından tehlikeli olduğu biliniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)