Peşmerge komutanı Barzani'den İsrail'e teşekkür
ensonhaber.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin illegal referandumu bir yandan tüm baskılara rağmen hukuksuz bir biçimde yapılmaya devam ederken bir diğer yandan da kirli emeller ayan beyan gün yüzüne ortaya çıkıyor. İsrail'in desteği ilk kez IKBY tarafından resmi olarak karşılık buldu.

Peşmerge komutanı Barzani'den İsrail'e teşekkür

"İSRAİL'E MİNNETTARIZ"

Peşmerge komutanı Şirvan Barzani, oyunu Erbil'de kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İsrail'in referandum sürecinde kenlerine büyük destek verdiğini belirten Barzani, İsrail'e minnettar olduklarını söyledi.

Peşmerge komutanı Barzani'den İsrail'e teşekkür

IKBY'nin İsrail'den askeri destek almadığını, sadece siyasi destek sağlandığını söyleyen Barzani, "Bugün çok zor bir durumdayız. Bu, Kürtlerin tarihinde bir geçiş dönemi. Gelecekte bizi ciddi anlamda destekleyenleri unutmayacağız, İsrail de bunların arasında. İsrail'le sınırımız yok, ortak hava sahamız yok, bu yüzden askeri bir destek yok. Ama siyasi siyasi bir destek var ve İsrail Başbakanı'na minnettarız." diye konuştu.

İSRAİL-IKBY ORTAKLIĞI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde ilk kez devlet nezdinde gelen bir açıklama ile İsrail desteği ortaya konulmuş oldu. Barzani'nin teşekkürü ile resmi olarak ortaya çıkan bu durum İrsail'in kirli planlarını ortaya döküyor.

Peşmerge komutanı Barzani'den İsrail'e teşekkür

İsrail yönetimi daha önce referandum meselesi gündeme gelmeden Kürdistan'ın kurulma zamanının geldiğini belirten açıklamalarda bulunmuştu. Daha önce Adalet Bakanı Şaked, uluslararası toplumun 'işinin kolaylaştırıp' devletin nerede kurulması gerektiğine dair koordinat da vermiş, Kürdistan'ın Türkiye ve İran arasında kurulması gerektiğini de belirtmişti.