PKK'dan küstah açıklama

PKK'dan küstah açıklama

Suruç'ta yaşanan saldırı sonrası, saldırıyı düzenleyen IŞİD'in Türkiye tarafından desteklendiği iddiasıyla PKK/HDP'liler yurt çapında olaylar çıkarmış, PKK da yeniden terör eylemlerine başvurarak polis ve askere yönelik saldırılar başlatmıştı.

AYNI ANDA HEM IŞİD HEM PKK VURULDU

Son olarak IŞİD'in  sınırda Türkiye'ye ateş açarak bir astsubayı şehit etmesinin ardından TSK sınırın Suriye tarafına bir hava operasyonu düzenledi. Çok sayıda IŞİD hedefinin vurulduğu operasyonların ardından tırmanan PKK terörüne yönelik de Kandil'e hava operasyonu düzenlendi.

POLİS/ASKER ŞEHİT EDEN PKK "SÜREÇ BİTTİ" DEDİ

PKK ve IŞİD terörüne cevap olarak TSK'nın operasyon düzenlemesinin ardından PKK'dan bir açıklama geldi. PKK, son günlerde terörü tırmandıran kendisi değilmiş gibi "sürecin anlamı kalmadı" diye bir açıklama yaptı. İşte PKK'nın silahlı kanadı HPG tarafından yapılan o açıklama:

"Halk Savunma Merkez Komutanlığımızca ateşkesin TC devleti ve ordusu tarafından tek taraflı bitirildiği açıklanmıştı. 24 Temmuz gecesi saat 23:00 sularında Türk ordusuna ait çok sayıda savaş uçağı, Medya Savunma Alanlarımızdan başta Behdinan bölgesi olmak üzere yoğun bir bombardımana başlamıştır. Yapılan yoğun bombardıman aralıksız bir şekilde devam ederken, 25 Temmuz gece yarısı 01:00'den itibaren de Kandil alanlarına da yoğun bir bombardıman başlamıştır. Yapılan bu yoğun hava bombardımanlarıyla da ateşkesin bir anlamı kalmamıştır"